La justícia condemna l'Ajuntament de Torrent per discriminar un funcionari

El Partit Socialista demana el cessament immediat de la regidora responsable de personal

El treballador fou traslladat a un lloc de menor categoria que el que desenvolupava fins aleshores i se li va pagar menys que a altres funcionaris que també disposaven del mateix nivell. La seua plaça fou suprimida, però després l'alcaldessa contractà una assessora per desenvolupar la mateixa tasca.

La jutgessa encarregada de veure la denúncia, considera que a més de la discriminació política, l'Ajuntament augmentà sense justificació la despesa de personal.

De manera clara, la sentència afirma que la suposada amortització de la plaça perseguia treure del lloc de treball el funcionari afectat, tot i que havia desenvolupat aquesta responsabilitat des de l'any 2001. La sentència també observa que l'alcaldessa Maria Josep Català havia pres aquesta decisió a fi de treure's de damunt els funcionaris amb ideologia política diferent a la de l'actual equip de govern.

El jutjat número 7 d'allò Social, determina que el consistori indemnitze l'afectat amb 10.008,74 euros i ordena reposar immediatament l'empleat públic en el seu lloc de treball originari i a concedir-li la mateixa feina, consistent a coordinar totes les activitats festives de la localitat.

Aquesta sentència ha estat possible després que el funcionari municipal presentara una denúncia per entendre que havia patit una discriminació política, degut a que en la seua opinió se li havia promogut després d'haver-se afiliat al PSPV-PSOE després que la nova corporació hagués pres possessió. Val a dir que l'esmentat denunciat militava abans a Esquerra Unida i va formar part de la candidatura d'aquesta coalició a les eleccions municipals del 1995 i el 1999. El treballador està també afiliat a la UGT des del 1992 i és membre del comitè d'empresa en l'actualitat.

Davant aquesta situació el Grup Municipal Socialista demana el cessament immediat d ela regidora de Personal, per trobar-la responsable directa del «movin» laboral per motius polítics.

Un nou escàndol més

PERE ROSSELL

Des que van arribar a ocupar els cadirals de la corporació municipal, no hi ha setmana que els mitjans de comunicació, no es vegen obligats a airejar un nou desficaci sobre l'acció política i la gestió dolenta dels regidors i regidores del PP que disposen de responsabilitats de govern. Ara s'informa sobre una sentència favorable a un treballador que s'ha atrevit a tirar endavant en defensar allò que considera que li correspon. La veritat és molt obstinada i a poc apoc, aniran eixint altres tractes discriminatoris a altres departaments municipals. Sabrem què és el que passa als departaments d'obres, als de benestar social, als de la dona i fins i tot als de comunicació. L'alcaldessa de Torrent i els seus regidors, actuen com mai no s'havia actuat a l'Ajuntament de la vila, malgrat el canvi de sistema polític. La democràcia mai no va ser tan escrupolosa com quan van arribar els ajuntaments democràtics. Sembla que els actuals administradors, es comporten com a fills ideològics d'aquells dictadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.