Maragall capgira l’oferta de la candidatura única: “Deixo la porta oberta que vingui a la llista qui coincideixi amb ERC”
L’encara conseller d’Exteriors diu que no deixarà el càrrec fins, com a mínim, “mitjans o finals de novembre”
L’actual conseller d’Exteriors i probable futur candidat d’ERC a les eleccions municipals a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha tornat a rebutjar la idea que el seu partit s’integri en una llista unitària independentista en els propers comicis locals a la ciutat. Maragall, però, ha volgut donar-li la volta a la proposta i ha cridat a participar de la candidatura d’Esquerra a tots aquells que creguin que mantenen “coincidències” amb el projecte republicà de la seva formació.
“Jo deixo la porta obert que vingui a la llista d’ERC qui cregui que té coincidències amb el projecte”, ha sentenciat en una entrevista a El Suplement de Catalunya Ràdio, tot apuntant que el partit pensa incloure a la candidatura gent que no són militants.
“És una formula guanyadora, que ERC s’obri a la ciutat incloent la participació cívica. I això és molt diferent a la llista unitària. Hem de maximitzar els vots”, ha afirmat, tot apuntant que fins i tot podria incloure algun element més a les sigles per visibilitzar aquesta barreja amb independents.
Maragall ha pogut parlar així de clar sobre la llista d’Esquerra a les municipals que Alfred Bosch li ha deixat en safata després de la seva retirada. Però tot i això, l’encara conseller manté que no és segur al 100% que acabi sent ell el cap de llista dels republicans a Barcelona.
“Hem de prendre encara una decisió i s’ha de verificar tot”, ha dit. Però a més, compta que haurà de superar unes primàries internes a Esquerra de Barcelona i “que tot es verifiqui”. Així, el conseller assegura que no deixaria el càrrec al govern, com a mínim, “fins a mitjans o finals de novembre”.
Pel que fa a les possibles aliances postelectorals que prioritzaria una ERC liderada per ell, Maragall ha assegurat que la seva formació està “disposada a compartir” amb Ada Colau i els comuns un espai de govern.
“Barcelona s’ha de definir tant com sigui possible en termes de progrés i de drets dels ciutadans que es veuen en qüestió. Amb quines formules? Depèn del resultat de les eleccions. Entenem clarament que Barcelona vol comptar amb una orientació republicana i progressista explícita”, ha conclós.