Política

El territori s’inunda d’actes en record del referèndum

Les entitats sobiranistes i la societat civil organitzen accions a les escoles i marxes a la majoria de localitats

“Ens arrepleguem”, “Vam ser-hi i tornarem a ser”. Els eslògans són diversos, però el sentiment és unànime. Les entitats sobiranistes i la societat civil inundaran d’actes festius i reivindicatius el territori. L’objectiu és preservar i commemorar l’1 d’octubre, amb la convicció, com també diu algun lema, que “l’única lluita que es perd és la que s’abandona”. Ja ho van fer ahir i continuaran avui, diumenge, com a prèvia als dos actes centrals de demà: la concentració als llocs de treball i a les escoles a les 12 del migdia i la gran manifestació a Barcelona a les 7 de la tarda.

La Plataforma 1 d’Octubre ha aglutinat tots els actes previstos, que es poden consultar al web 1octubre2018.cat. N’hi ha de tota mena: sopars de carmanyola, concerts, dinars de germanor, marxes, però en la majoria dels casos la jornada festiva i reivindicativa es desenvoluparà a les escoles. Allà hi haurà urnes, es faran murals i es muntaran tot tipus d’activitats per a canalla.

Algunes localitats, com ara Terrassa, Sabadell, Girona i Tarragona, celebraran avui també manifestacions en contra de la repressió i demanant la llibertat dels presos polítics. A Sabadell està previst una marxa de torxes que ha d’acabar amb la crema simbòlica de la presó, i a la Sénia, un acte de record de la diada de l’1 d’octubre amb testimonis, fotos i vídeos i també la projecció d’un documental. A banda de la manifestació convocada per avui, Tarragona té previst elaborar un gran mural i Girona ha anunciat una gran marxa conjunta que està previst que acabi a la comissaria.

A l’Hospitalet, com en algunes localitats, s’ha muntat un taller que proposa “estratègies per assolir la República” i, com en molts altres municipis, s’ha organitzat un acte de recuperació de la memòria col·lectiva, també amb testimonis i fotografies. El repte, com diuen algunes proclames, és “ni oblidar ni perdonar” i mantenir dempeus l’esperit i la il·lusió col·lectiva que va fer possible, malgrat totes les adversitats i l’ús de la força de les forces de l’Estat, la celebració del referèndum de l’1 d’octubre.

LA DATA

30-9-2018
Avui, com a prèvia
a la jornada reivindicativa de demà, s’han organitzat infinitat d’actes arreu del territori


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia