Política

Clam del PDeCAT i de Puigdemont a la “màxima unitat”

El president legítim aposta per la transversalitat i crida a “no ser sectaris”

Bonvehí demana a ERC unitat d’acció

El president del PDeCAT, David Bonvehí, i el president Carles Puigdemont van demanar ahir “màxima unitat” amb vista a les eleccions municipals del 2019, tot i recordar que el partit “és la primera força municipalista del país”. Puigdemont i Bonvehí van intervenir ahir al consell nacional del PDeCAT, que es va reunir a Sant Joan de Vilatorrada, amb prou feines a un quilòmetre de distància de la presó de Lledoners, segons recull l’agència Efe.

Puigdemont, que va intervenir per videoconferència, va recordar que “la gent demana” unitat, “prioritzant les persones per damunt de sigles i ideologies”. “No siguem sectaris amb les nostres posicions”, els va dir, i va recordar que aquesta actitud d’“obrir molt els braços a tothom” ja es va aplicar a les eleccions del 21 de desembre amb la candidatura de JxCat.

El president del PDeCAT, David Bonvehí, es va adreçar en el seu parlament a l’ERC d’Oriol Junqueras a fer un “esforç per la unitat” amb vista a les eleccions del 2019, ja que amb candidatures conjuntes en les municipals i europees “obtindríem molt millor resultat”. Bonvehí va assegurar que entén que cada formació tingui la seva “posició”, però va demanar un “esforç per la unitat” per maximitzar els vots independentistes el 2019.

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, va invocar l’“esperit de l’1-O” per “enfocar els pròxims mesos” a Catalunya.

Torra: “Portar fins al final l’1-O”

El president de la Generalitat, Quim Torra, va apostar ahir al matí per “portar fins al final” el resultat de l’1-O i reivindicar el 27-O, “el dia que vàrem proclamar políticament la independència de Catalunya”. Torra va fer aquestes manifestacions en l’entrega de la medalla Carrasco i Formiguera a l’Associació de Víctimes de l’1-O, una distinció que ha concedit el partit Demòcrates de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Foc creuat amb la mirada a Gaza

Beirut

Junts i el dilema Illa-Sánchez

Madrid
Josep Triadó
Alcalde de Premià de Dalt (Junts)

“Volem ser coneguts com a referent de poble saludable”

Premià de Dalt
Joan Baliarda
Cap de l’oposició de Premià de Dalt (Veïns de Premià de Dalt)

“Fa deu anys que només es parla de fer habitatge públic a Can Nolla”

Premià de Dalt

A la recerca de la qualitat de vida

Premià de Dalt
guerra a europa

Kíiv alerta que Bielorússia està acumulant tropes a la seva frontera nord

barcelona
estat francès

Macron tanca aquest dilluns les consultes per nomenar un nou govern

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu avisa Hezbol·là i l’Iran que l’atac al Líban “no és el final de la història”

barcelona
política

Illa assegura que complirà amb ERC tot i el “soroll” que genera el pacte de finançament

barcelona