Política

Buch sobre els Mossos: “Fem autocrítica permanent perquè volem ser els millors”

Interior no convida cap representant de l’Estat a la inauguració del curs a l’institut de seguretat “per manca d’interès”

L’any passat ja van posar-se d’acord per no assistir-hi

l conseller d’Interior, Miquel Buch, ha assegurat que el cos de seguretat i d’emergències de Catalunya és “dels millors d’Europa” i s’ha mostrat “molt orgullós” d’aquest fet, durant l’acte d’inauguració del curs acadèmic 2018-2019 a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. “Fem autocrítica permanent perquè volem ser els millors”, ha afegit Buch quatre dies després del qüestionat operatiu de l’1-O. Pel que fa al fet que no s’hagi convidat cap representant de l’estat espanyol, fonts del Departament d’Interior han dit que ha estat “per manca d’interès” i perquè l’any passat, quan es va fer un homenatge al major Josep Lluís Trapero, no hi van assistir.

El conseller ha afegit que el material que els agents tenen a la seva disposició “no acaben d’estar a l’alçada de la seva professionalitat” i que el departament vol “recuperar el temps perdut” perquè els agents puguin utilitzar “les eines adequades, necessàries i suficients” d’acord amb la seva “elevadíssima qualitat”.

Buch ha agrair la feina dels agents perquè “per poc agraïda que sigui, per molt qüestionada que estigui, per poc reconeguda que sigui, per molt desconeguda que sigui, és indispensable. Tenir un bon cos de policia és indispensable”.

L’acte ha començat al pati de banderes amb l’ofrena floral en record a les víctimes, on agents dels Mossos i de les policies locals han presidit el gest amb formació i uniforme de gala. Entre les autoritats presents, a més del conseller Buch, hi havia la directora de l’Institut, Montserrat Roye; el comissari en cap dels Mossos, Miquel Esquius, i els caps de les escoles de Policia, Bombers i Protecció Civil, el comissari Joan Figuera i l’inspector Maria Juncosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Amnistia per a sis acusats d’aldarulls a Barcelona l’octubre del 2019

barcelona

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona
política

Aragonès: “Aquesta és la legislatura que ha posat fi a la repressió”

barcelona
Unió Europea

Roberta Metsola és reelegida presidenta del Parlament Europeu

Barcelona
Política

El Parlament acorda tres senadors per a PSC i Junts i un per ERC i PP

barcelona
política

Els nous consellers del govern valencià del PP prenen possessió

barcelona
política

PSC i SOM presenten una moció de censura a Els Pallaresos

ELS PALLARESOS
Estats Units

Trump reapareix amb l’orella embenada i ovacionat a Milwaukee

Barcelona