Política

pakistan

Anul·len la pena de mort per blasfèmia a la cristiana Asia Bibi

Ha viscut aïllada en una cel·la del corredor de la mort pakistanès durant vuit anys. Per defensar-la, dos polítics van ser assassinats i ha sorgit un partit que en demana la protecció. Finalment, però, la cristiana Asia Bibi va ser ahir declarada innocent pel Tribunal Suprem pakistanès, que n’ha anul·lat la condemna a mort per blasfèmia i ara serà posada en llibertat. El veredicte veu “greus contradiccions” en les proves de l’acusació i “mentides” en el testimoni de dues dones que l’havien denunciat per suposadament haver insultat el profeta Mahoma.

El cas d’aquesta dona de 48 anys, acusada el 2009 d’insultar el profeta i condemnada a la forca el 2010, va generar una onada de solidaritat que encara sacseja el Pakistan i s’ha convertit en un símbol per als grups de drets humans. El principal delicte pel qual la van condemnar era ser cristiana, i es va convertir en una icona de l’opressió que pateixen les minories religioses al país asiàtic, on el 96% de la població és musulmana. “S’ha fet justícia i és un exemple que la justícia és igual per a tothom”, va remarcar el pare Joseph Coutts, de 73 anys, que va ser nomenat cardenal el juny passat.

No fa gaire, Coutts havia dit que per casos com el de Bibi els cristians se senten insegurs al Pakistan, on són una minoria de quatre milions en un país de 207 milions d’habitants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia