Política

Visita socialista a la presó de Lledoners

Els alcaldes de Cornellà i Sant Joan Despí es troben amb Oriol Junqueras

Les converses es van fer per separat

Els alcaldes socialistes Antonio Balmón, de Cornellà de Llobregat, i Antoni Poveda, de Sant Joan Despí, van visitar dijous a la presó de Lledoners els presos polítics Oriol Junqueras, Raül Romeva, Quim Forn i Josep Rull, segons va publicar el diari Ara i van confirmar fonts socialistes i d’ERC a l’Agència Catalana de Notícies. Les diferents fonts expliquen que la visita de Balmón i Poveda va ser cordial i que durant les converses, que es van celebrar per separat, els dos alcaldes i els presos es van limitar a parlar de la situació política i a intercanviar les opinions de cadascú sobre el moment actual.

Balmón és membre de la direcció socialista de Miquel Iceta, mentre que Poveda és el líder de la federació del PSC al Baix Llobregat. La visita dels dos alcaldes contrasta amb l’actitud que altres líders socialistes han pres amb relació als presos polítics.

D’una banda, Miquel Iceta, primer secretari del PSC, no ha visitat encara cap dels presos polítics perquè, segons va mantenir l’alcaldable socialista per Barcelona, Jaume Collboni, en una entrevista a la ràdio, “demana discreció”. “Ja hi ha hagut dirigents socialistes que hem anat a visitar les persones que estan a la presó. Jo mateix ho he fet. Si ell [Iceta] no fa aquest gest és bàsicament perquè seria públic, i això tindria repercussions i lectures polítiques que ara com ara no busquem”, va dir Collboni a RAC 1.

Al seu torn, l’expresident José Montilla va explicar en una entrevista a TV3 que havia visitat Lledoners quan s’havia inaugurat i que “alguns llavors havien criticat que era una presó 5 estrelles”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia