CiU hi veu la imatge del «vassallatge» del PSC al PSOE

En la fotografia que els presidents català i espanyol, José Montilla i José Luis Rodríguez Zapatero, es van fer ahir al palau de Pedralbes, CiU només hi va veure una metàfora del «vassallatge» del PSC al PSOE. Així ho va denunciar el secretari general adjunt de Convergència, Felip Puig, que va augurar que la trobada només serviria per materialitzar la «reparació de l'amistat eterna» entre els dos presidents. Una relació, però, que CiU considera «molt poc fructífera per a Catalunya». I que el país, a més, pagarà cara: la «factura» del dinar de Rodríguez Zapatero i Montilla serà a càrrec dels catalans, segons va denunciar Puig, perquè rebran «menys inversions» i les conseqüències negatives de la pujada de l'IVA prevista per al juliol. La federació també va veure en la visita de Rodríguez Zapatero un intent per revifar electoralment els socialistes catalans. El PP en va fer una lectura totalment contrària. La presidenta a Catalunya dels populars va opinar que el PSC «no té interès» que el president espanyol «es passegi» per Catalunya, per totes les promeses incomplertes que hi ha fet. «El PSC no està disposat que faci campanya amb ells, perquè ja no aporta vots i ja no compta», va assenyalar Alícia Sánchez-Camacho.

Els socis dels socialistes catalans a l'executiu també van interpretar amb ulls crítics el viatge del president espanyol. ERC esperava que Rodríguez Zapatero no formulés cap més compromís, perquè no el compliria, incloent-hi uns possibles ajuts per pal·liar els efectes de la nevada, amb l'objectiu de donar aire al PSC a vuit mesos de les eleccions. «La seva fama el precedeix», va subratllar el portaveu d'Esquerra, Ignasi Llorente. ICV, en canvi, va centrar el focus en la confluència que el PSOE i CiU han trobat al Congrés per tirar endavant mesures puntuals per combatre la crisi. El secretari general dels ecosocialistes, Joan Herrera, va demanar a Rodríguez Zapatero que «no especuli ni doni peu a equívocs» sobre una possible sociovergència a Catalunya, després que ha demostrat que està disposat a «cedir» a les propostes «liberalitzadores» de la federació, entre les quals, la reducció de l'IVA en serveis a les persones dependents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.