Política

El Suprem torna a denegar la petició de llibertat de l’exconseller Forn

La Sala penal considera que la petició no aporta “cap element nou” als ja exposats en les anteriors sol·licituds denegades

La Sala penal ha denegat la darrera petició de llibertat de l’exconseller Joaquim Forn en considerar que no aporta “cap element nou” als ja exposats en les anteriors sol·licituds denegades.

En un acte, la sala que enjudiciarà els fets indica que les al·legacions de la defensa respecte del risc de reiteració delictiva i el perill de fugida “són una recapitulació de les formulades en anteriors peticions” de llibertat “sense que revelin cap element nou” que pogués modificar els esmentats riscos. La fiscalia i Vox també es van oposar a la petició de l’advocat de l’exconseller.

Precisament el ponent d’aquest acte ha estat el president del tribunal que enjudiciarà els fets, Manuel Marchena, qui haurà de deixar el seu càrrec en cas de ser elegit president del CGPJ, com així recull l’acord entre PP i PSOE.

En el seu escrit davant el Suprem, Forn –l’última petició de llibertat del qual va ser denegada el passat 12 de setembre– fa un recorregut sobre els arguments que ha utilitzat per sol·licitar la seva llibertat en les nombroses ocasions en les quals ha demanat la seva excarceració.

Aquesta vegada, Forn al·lega la connexió entre la causa que enjudiciarà el Tribunal Suprem i la que segueix l’Audiència Nacional contra responsables del Departament d’Interior de la Generalitat i dels Mossos d’Esquadra, entre ells el major Josep Lluís Trapero.

L’exconseller d’Interior sol·licita les mateixes mesures cautelars d’aquests acusats, que es troben en llibertat amb mesures cautelars i “han patit uneixin restricció mínima a la seva llibertat”. A més, la seva defensa argumenta que la presó preventiva “només és possible quan altres mesures menys costoses es mostren ineficaces i s’ha d’extingir” quan no sigui idònia per al compliment dels seus fins.

Però els magistrats indiquen que aquest argument, emparat en les vicissituds d’un altre procediment judicial diferent i sense connexió processal amb el qual se segueix al Suprem, no té virtualitat per deixar sense efecte la mesura cautelar acordada al seu moment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ANÀLISI

Ayuso i la “secessió fiscal” d’altres

Dolors Subirana Gou
Portaveu de Més Opcions per Ullà (MOU-AM), a l’oposició al ple

“Fem propostes assumibles, però les agafen com atacs”

Ullà

Tot i la distància, Gaza fa mal a Xatila

Xatila (Líban)
guerra a gaza

L’Exèrcit israelià aprova “plans operatius” en plena tensió amb l’Iran i Hezbol·là

barcelona
política

El Jovent Republicà també dona un “sí crític” i confirma la investidura d’Illa

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca un aeròdrom ucraïnès preparat per a rebre els F-16

barcelona
argentina

L’Executiu reglamenta la llei estrella de Milei que redueix l’Estat

barcelona
política

El Consell de la República també qüestiona l’investidura d’Illa

barcelona
regne unit

Starmer promet el “pes de la llei” contra els responsables de la violència

barcelona