Política

La Guàrdia Civil cita a declarar tots els edils de Verges

Els regidors del govern local (CUP) i l’oposició (ERC i CiU), cridats dilluns i dimarts, a la seu de la Guàrdia Civil a Girona, per l’acte de rebuig de la punxada massiva de rodes al poble

La nit del 3 al 4 d’octubre del 2017 a Verges es va allargar. A banda dels 108 vehicles de veïns del poble que van acabar amb una o més rodes punxades, i cap acusat pels fets davant la justícia, l’alcalde, Ignasi Sabater (CUP), està pendent de judici per un suposat delicte d’odi denunciat per la Guàrdia Civil, després que només insinués que els autors “de dia van uniformats i de nit descontrolats”. Al juny, Sabater ja va declarar al jutjat de la Bisbal. Però dilluns i dimarts que ve, la Guàrdia Civil ha citat tota la resta d’edils del govern local i l’oposició (ERC i CiU) per prendre’ls declaració a les dependències de la Guàrdia Civil a Girona. La CUP hi ha convocat una protesta dilluns (9.30 h).

Els edils suposen que els preguntaran sobre el discurs de Sabater del vespre del 4 d’octubre del 2017, a la plaça Major del poble, després dels fets i amb molts veïns afectats exaltats, fins i tot disposats a organitzar sometents nocturns de vigilància. Sabater argumenta que va mirar de calmar els ànims, i que va oferir convocar algun àpat popular per recaptar fons per als damnificats. Els tres grups, el del govern i els dos de l’oposició, van subscriure aleshores un comunicat conjunt.

La Guàrdia Civil ja va cridar el secretari municipal i els Mossos, que van declarar que no havien assistit al discurs. Malgrat tot, l’alcalde, que aquest cop no ha estat citat a declarar, destaca el fet que el cos policial, que és el que ha presentat la denúncia contra ell davant la fiscalia, tingui potestat per prendre declaració i instruir, alhora, les noves diligències amb els vuit regidors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia