Política

El govern de Verges va “amb la veritat al davant”

Quatre regidors de la CUP expliquen a la Guàrdia Civil per què van convocar els veïns després de la punxada massiva de rodes de l’octubre

Els edils a l’oposició també han estat citats a declarar

Interrogats un a un a través d’un qüestionari fixat amb les mateixes preguntes. La Guàrdia Civil volia saber què va passar durant la convocatòria veïnal que es va fer el 4 d’octubre de 2017 hores després que el poble de Verges fos víctima d’una punxada massiva de rodes de vehicles. Per què es va convocar, de què es va parlar i qui hi havia. Quatre dels cinc regidors de la CUP al govern de l’Ajuntament de Verges i un del PDeCAT de l’oposició estaven citats a declarar ahir (tres més ho faran avui, un del PDeCAT i dos d’ERC) com a testimonis a la comandància de Girona en la investigació oberta per la Guàrdia Civil contra l’alcalde de Verges, Ignasi Sabater, que recull que el batlle va insinuar que agents del cos podrien estar al darrere de la punxada massiva de rodes. De fet, els regidors cupaires van ser preguntats per si Sabater havia proferit crítiques o acusat a la Guàrdia Civil dels fets ocorreguts. “Hem anat amb la veritat per davant”, assegurava a les portes de la comandància la regidora Núria Roca.

“L’alcalde no ha fet res”

Segons relata, la convocatòria a la plaça Major es va fer “després d’una nit tremenda, que molta gent no va poder anar a treballar, perdent molts diners. Vam voler explicar a tothom el que havia passat i com gestionar la solidaritat vinguda d’arreu, des de mecànics que s’oferien a arreglar els vehicles, a gent que portava rodes i diners”. “Vam fer com teràpia, d’estar tots junts”, afirma Roca. Qui també va declarar ahir és Cosme Hugas (PDeCAT), que va assegurar a la Guàrdia Civil que es va decidir convocar el poble a la plaça Major “per calmar els ànims”. “És un poble petit, i tothom es coneix, i davant l’excepcionalitat del moment era bo que ho poguéssim compartir junts”, diu. “El que han d’investigar no ho investiguen, que és la punxada de rodes”, lamenta Hugas, que explica que davant la Guàrdia Civil “no li ha calgut defensar” l’alcalde de Verges perquè “no ha fet res”.

Els regidors de la CUP van rebre ahir el suport d’una cinquantena de persones que els van acompanyar fora de la comandància abans, durant i després de la seva declaració. Entre ells, l’alcalde de Verges, que va denunciar “la contradicció, la paradoxa i l’absurditat” de la investigació oberta per la Guàrdia Civil en la que “s’escenifica, altre cop, el moment d’excepcionalitat que estem vivint”. “Agraeixo que hagin vingut els meus companys a explicar la veritat”, una versió que passa per relatar que aquella nit és va reunir el poble “per gestionar la ràbia i tranquil·litzar-los després que punxen les rodes de centenars de cotxes”. Sabater lamenta que la Guàrdia Civil “fa els possibles per investigar un cas, on no hi ha cas”, però que en canvi han arxivat la investigació per trobar els brètols que van punxar les rodes.

Excepcionalitat

Fins a la comandància també s’hi va desplaçar el regidor a l’Ajuntament de Girona i diputat de la CUP Lluc Salellas per donar suport als regidors de Verges. “Aquesta estratègia que té l’Estat espanyol i la Guàrdia Civil d’intentar alterar les nostres vides i decidir allò que podem fer i el que no, no deixarem que tiri endavant”, sosté. “Nosaltres el que volem és construir una república catalana justa, on tothom es pugui expressar lliurament i el que s’està fent avui és un atac a la llibertat d’expressió”, lamenta Salellas. “Ens continuarem organitzant per denunciar aquesta excepcionalitat i que no podem permetre que continuï”, afirma el representant cupaire, que va conclou demanant l’arxivament de la causa i que els recursos públics es destinin “a perseguir les persones que punxen rodes i alterar amb violència la normalitat dels nostres pobles, una violència lligada ”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia