Política

Sànchez, Turull, Rull i Forn posen fi a la vaga de fam

Consideren que els objectius que s’havien posat ja s’ha complert

La decisió s’ha pres aquest matí després de 20 i 17 dies de protesta pacífica

Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn han deixat aquest matí la vaga de fam després de considerar, segons afirma la seva portaveu, Pilar Calvo, que “els objectius d’han complert”, que s’ha aconseguit visibilitat internacional i que han “sacsejat el TC” fins a iniciar el “desbloqueig” que reclamaven al tribunal, de qui denunciaven que els estava sotmetent a un tractament dels seus recursos injust.

Calvo ha explicat en una roda de premsa que els quatre presos independentistes de Junts per Catalunya es troben bé tot i que hauran de passar per infermeria de la presó de Lledoners per anar tornant a l’alimentació normal després de 20 dies, en el cas de Sànchez i Turull, i de 17 en el de Rull i Forn, de protesta pacífica per denunciar que el Tribunal Constitucional no desencallava els seus recursos d’empara.

Comunicat dels presos

Al comunicat dels presos que ha llegit Calvo, els independentistes que amb la vaga intentaven “remoure consciències i voluntats, especialment dels magistrats del Tribunal Constitucional”, de qui denuncien que “al llarg del darrer any havien vingut bloquejant la resolució dels escrits d’empara amb l’únic objectiu d’endarrerir l’accés al Tribunal Europeu de Drets Humans”. Els quatre presos, a més, creuen que els “moviments” del TC amb els seus recursos són efecte de la seva vaga i “accepten aquest anunci com un compromís del Tribunal Constitucional per abandonar el bloqueig que fins ara imposava”. “Una decisió que ve confirmada amb les primeres resolucions d’escrits d’empara i amb la previsió - comunicada públicament - que mensualment el Ple d’aquest Tribunal resoldrà sense interrupció tots els recursos pendents relacionats amb la Causa que el Tribunal Suprem instrueix contra l’independentisme.

Després de tot un any d’inacció, el Tribunal Constitucional ha obert el calaix on els nostres escrits d’empara havien estat condemnats a l’oblit, i se’ns obre ara la porta d’accés al Tribunal Europeu de Drets Humans”, han afegit.

Els presos afirmen ser conscients “que la vaga de fam ha pogut provocar una profunda commoció en milers de dones i homes de bona voluntat, independentistes i no independentistes, ciutadans de Catalunya però també d’arreu d’Espanya i Europa”. “Compartim el criteri que la vaga de fam ha donat visibilitat a la nostra situació processal, i també la constatació que el Tribunal Constitucional ja ha posat calendari a la resolució dels recursos d’empara interposats”, afirmen al comunicat, tot afegint que després de la seva protesta són “més conscients, com mai abans, de la capacitat transformadora i mobilitzadora” que tenen.

Per als presos, la vaga de fam els “ha fet més forts com a persones, i també com a poble, per encarar els propers temps”. “Uns mesos que vindran marcats pel judici i les sentències que l’Estat espanyol ens imposarà per castigar a tot un país a través dels qui un dia vàrem ser el Govern legítim de Catalunya i els líders de les principals entitats civils sobiranistes. Avui podem dir amb satisfacció que gràcies a aquesta fortalesa col·lectiva hem fet un pas important en la restitució dels nostres drets”, han comentat al comunicat.

Tot i desvincular la fi de la vaga de les mobilitzacions d’aquest divendres, els presos són conscients del moment en què arriba la seva decisió i per això, a través de Calvo, han assegurat que “l’únic que esperen del poble de Catalunya és una actitud no violenta, pacífica, amb la cara destapada”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.