Política

Junqueras: “Reclòs a la presó no renuncio a la Catalunya independent”

El president d’ERC avisa que el seu partit no donarà suport als pressupostos de Pedro Sánchez a no ser que aquest faci “alguna proposta”

El republicà augura que el TS el condemnarà però creu que el judici li permetrà “explicar als espanyols i als europeus” que no ha “comès cap crim”

El president d’ERC, Oriol Junqueras, obre la portada del diari italià La Stampa aquest diumenge amb una entrevista feta des de la presó de Lledoners en la qual augura que el TS segurament el condemnarà” però subratlla que “tot i estar reclòs a la presó no renuncio a la Catalunya independent”.

Junqueras assegura al diari italià que “ningú té més pressa” que ell per aconseguir la independència però matisa que ell ha de treballar perquè “allò que vull per a la meva gent es pugui realitzar efectivament”.

Pel que fa a la manca d’unitat de les forces independentistes, creu que malgrat les diferències amb Carles Puigdemont, “en el fons estem d’acord, volem un referèndum acordat amb l’Estat espanyol”.

El líder d’ERC reitera que el seu partit no donarà suport als pressupostos generals de l’Estat (PGE) a no ser que “Sánchez faci alguna proposta” que els faci canviar d’opinió. Amb tot, valora positivament els esforços del govern espanyol i assegura que “és obvi” que prefereix l’actual president espanyol “abans que a un altre govern diferent”.

El republicà explica al diari italià que afronta el judici de manera positiva. “En el fons estic content, ara podré explicar als espanyols i als europeus que no hem comès cap crim, que organitzar un referèndum no està castigat en el codi penal”, assegura.

Més enllà d’això, Junqueras no es fa il·lusions sobre la possibilitat d’una sentència positiva, ja que, segon ell, “fins ara res ha estat just” tot i que “els tribunals de mig Europa han reconegut que no hi va haver violència a Catalunya”.

“Els pròxims anys de la meva vida no seran fàcils, però el meu propòsit segueix sent una Catalunya independent en una Europa federal, amb unes institucions fortes”, es reafirma. Amb tot, diu que se sent “fort” i que “la presó és la prova” que han estat “coherents”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Jovent Republicà diu ara que trencarà la disciplina de vot si ERC es limita a “complaure el PSC”

barcelona
bangladesh

Ultimàtum dels líders estudiantils per a la dissolució del Parlament

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca Ucraïna amb quatre míssils balístics

barcelona
política

Junts demanarà suspendre el ple d’investidura d’Illa si Puigdemont és detingut

barcelona
política

Rull obre amb Illa les consultes per a la investidura

barcelona
pròxim orient

Els aliats d’Israel l’insten a limitar la resposta a l’esperat atac iranià

barcelona
ANÀLISI

Ayuso i la “secessió fiscal” d’altres

Dolors Subirana Gou
Portaveu de Més Opcions per Ullà (MOU-AM), a l’oposició al ple

“Fem propostes assumibles, però les agafen com atacs”

Ullà

Tot i la distància, Gaza fa mal a Xatila

Xatila (Líban)