Política

opinió

Saps què t’hi jugues?

El Consell Català del Moviment Europeu va organitzar ahir al Parlament de Catalunya unes jornades sota el títol Eleccions Europees 2019: Saps què t’hi jugues? Es tracta d’una bona iniciativa en la qual van participar ponents de luxe per parlar d’Europa i fer pedagogia de les eleccions al Parlament Europeu del proper 26 de maig d’aquest any, coincidint amb les importants i transcendentals eleccions municipals.

Les eleccions europees haurien de servir per normalitzar la política europea i, per damunt de tot, perquè aquells que surtin elegits encetin un debat per tal de discutir els fons dels problemes, vinguin d’on vinguin, fins l’últim racó europeu, inclosa l’actual situació política catalana.

Aquests problemes no poden ser abordats per un mal dit “cementiri d’elefants” tal com sovint s’assegura que s’ha convertit el Parlament Europeu, ja que alguns partits polítics hi escullen els seus representants perquè creuen que després d’una llarga trajectòria han de ser premiats per la feina feta. Per sort no passa a tots els partits polítics: he conegut eurodiputats que hi deixen la pell, malgrat disposar només d’un minut per poder intervenir i malgrat, també, el bloqueig que hi practiquen les majories.

Els ciutadans ens hi juguem molt, en aquestes eleccions europees, i en tots els comicis. Entre d’altres qüestions que hi ha en joc hi ha el millorar i intentar cobrir tots els dèficits democràtics que actualment es viuen en molts indrets europeus. Aquest fet es pot intentar solucionar amb l’existència de més debat. Debat de tot, que s’ha de fer en les institucions i al Parlament Europeu, i no deixar que els governs que conformen la Unió dominin tot el debat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.