Política

El Suprem no reservarà espai per a observadors dins la sala

S’ha previst dos seients per a familiars de cada acusat

El tribunal comunica que hi haurà dos intèrprets a disposició dels acusats, sense concretar com es farà la traducció

A poc a poc es van coneixent els detalls de com es desenvoluparà el judici de l’1-O. D’entrada, el Tribunal Suprem no reservarà un espai per a observadors nacionals i internacionals dins la sala del judici de l1-O, com demanaven algunes defenses. Al·lega que el tribunal oferirà totes les sessions íntegres en streaming a través del web del mateix tribunal i que, per tant, “tot ciutadà que vulgui convertir-se en observador podrà fer-ho”.

Pel que fa als espais destinats als familiars dels presos, les defenses demanaven cinc llocs per a familiars de cada acusat, però el tribunal ha decidit finalment que només se’n permetran dos per acusat per una qüestió d’espai.

Sobre la petició de declarar en català, en la interlocutòria es diu que és “pertinent” la presència de dos traductors “de l’idioma català”. No es pronuncia, però, sobre com serà aquesta traducció, ja que les defenses havien sol·licitat que fos simultània i no consecutiva.

A la petició de l’advocat de Junqueras i Romeva de reservar cinc places a la sala de vistes per a observadors internacionals, els magistrats admeten que la seva presència seria un “sa element de fiscalització de l’exercici democràtic de la funció jurisdiccional”. Però “precisament per això ha acordat, superant restriccions històriques encara vigents en la majoria de països de l’entorn, que les sessions del judici siguin televisades en directe i mitjançant streaming a la web”. Això comporta, segons el tribunal, que “qualsevol ciutadà” es pugui convertir en observador i el número no estarà limitat a cinc. Així, els magistrats opten per “una fiscalització incondicionada de totes les sessions” i s’eviten els possibles problemes que podrien tenir els observadors imparcials per acreditar la seva neutralitat i independència econòmica respecte dels seus proponents. A la resta de defenses que ho van demanar, el Suprem els respon el mateix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Jovent Republicà diu ara que trencarà la disciplina de vot si ERC es limita a “complaure el PSC”

barcelona
bangladesh

Ultimàtum dels líders estudiantils per a la dissolució del Parlament

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca Ucraïna amb quatre míssils balístics

barcelona
política

Junts demanarà suspendre el ple d’investidura d’Illa si Puigdemont és detingut

barcelona
política

Rull obre amb Illa les consultes per a la investidura

barcelona
pròxim orient

Els aliats d’Israel l’insten a limitar la resposta a l’esperat atac iranià

barcelona
ANÀLISI

Ayuso i la “secessió fiscal” d’altres

Dolors Subirana Gou
Portaveu de Més Opcions per Ullà (MOU-AM), a l’oposició al ple

“Fem propostes assumibles, però les agafen com atacs”

Ullà

Tot i la distància, Gaza fa mal a Xatila

Xatila (Líban)