Política

L’alcalde de la Vall d’en Bas diu que han reduït un 38% el deute

Lluís Amat passa comptes del seu programa electoral en un acte públic en què també destaca l’increment d’ajuts a les entitats

A més, insisteix en l’aposta per la transparència i la proximitat

L’alcalde de la Vall d’en Bas, Lluís Amat, ha passat comptes de l’actual mandat en un acte públic a Can Trona i ho ha fet amb un bany de xifres. Més enllà de destacar el grau de compliment –un 90%– del programa electoral amb què la Vall Plural-AM va concórrer a les últimes eleccions, Amat ha posat l’accent en la reducció del deute de l’erari municipal i en l’increment del suport a les entitats.

D’una banda, l’alcalde ha subratllat que les arques municipals s’han sanejat i que s’ha passat d’un endeutament del 64,7% al 26,1%. De l’altra, ell mateix ha volgut insistir en la importància que tenen les entitats del municipi per al seu equip i ha afirmat que havien incrementat un 25% els ajuts a les seves activitats. A més, Lluís Amat ha remarcat la incidència en polítiques mediambientals, i ho ha exemplificat amb l’increment fins al 38% del percentatge de reciclatge dels residus generats.

També ha detallat que han volgut fer un pas endavant quant a transparència. Segons ell, han rebut 595 preguntes dels veïns, han generat 185 notícies –durant el 2018– i han apostat per la proximitat amb regidors per pobles i temàtiques i el treball en comissions.

A més, Amat ha remarcat que han fet una inversió mitjana de 800.000 euros anuals i ha subratllat el compromís social del seu equip. En aquest sentit, ha destacat l’obtenció del segell de Ciutat Educadora, l’habilitació de lloguer social a Sant Privat i Sant Esteve, l’impuls d’iniciatives de lleure inclusiu, el consell dels infants –en què s’han recollit 22 propostes– i, entre altres coses, l’impuls d’un pressupost participatiu de joventut.

Quant al col·lectiu de la gent gran, l’alcalde ha destacat l’obertura del centre de serveis a aquest col·lectiu. I, finalment, ha remarcat l’impuls d’una xarxa de carrils bici, la millora de les vies verdes i la finalització, reformulació i obertura del Centre de Natura i Cultural de Can Trona, amb una utilització de 15.500 usuaris.

LA XIFRA

0,8
milions d’euros
és la mitjana d’inversió anual que ha fet l’equip de govern durant aquest mandat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia