Política

Pilar Aliu presenta Junts per Llagostera

Regidora des de fa vuit anys, és el relleu de Fermí Santamaria, que tanca la candidatura

Vol impulsar una passera de vianants per unir el poble

Canvi generacional amb l’objectiu de mantenir-se a l’equip de govern a l’Ajuntament de Llagostera. És l’objectiu de Junts per Llagostera, candidatura que lidera l’actual regidora d’Igualtat, Pilar Aliu, que compta amb l’experiència de vuit anys al consistori llagosterenc. Casada i amb dos fills, Pilar Aliu, de 50 anys, és nascuda a Llagostera. Va cursar estudis de formació professional d’administratiu a La Salle Cassà i cursos de comptabilitat i d’atenció sociosanitària. Va treballar durant 25 anys com a administrativa en diverses empreses del sector de la construcció. Des del 2007 és simpatitzant de CiU, i és militant de CDC (ara PDeCAT) des del 2011.

Pilar Aliu és el relleu de Fermí Santamaria, un històric del municipalisme a les comarques gironines, que no es presenta a la reelecció, i que tanca simbòlicament la candidatura. Sobre el repte que suposa substituir un referent de la política local com és Fermí Santamaria, Pilar Aliu va assenyalar que entoma aquest “handicap” com un “canvi” positiu. En la presentació de la candidatura, ahir al vespre al local social de La Caixa, Aliu va agrair a Santamaria la confiança d’aquests vuit anys “treballant colze a colze” en “l’extraordinària transformació del poble”.

Tercera alcaldessa?

En el seu discurs, Pilar Aliu va manifestar que té ganes de convertir-se en la tercera alcaldessa del municipi, després de Maria Gifre (1979) i Pilar Sancho (1996). “Vull formar part de la història pujant al podi d’aquestes dones guanyadores”, va afirmar. En aquest sentit, va assenyalar que “és una candidatura totalment paritària, amb 12 dones i 10 homes”, va recalcar Aliu, amb perfils “vinculats al teixit associatiu del municipi”; una “candidatura equilibrada”. S’ha apostat per una renovació de cares; “així, dels set primers de la llista, només n’hi ha dos que repeteixen”, va explicar Aliu. El diputat llagosterenc del PDeCAT al Congrés dels Diputats a Madrid, Sergi Miquel, ocupa el penúltim lloc.

Projectes

Entre els projectes que vol dur a terme, va destacar la construcció d’una passera de fusta, per a vianants i bicicletes, que unís el poble entre el carrer Mas Sec i l’avinguda Canigó. També l’aposta per les noves tecnologies en els cursos formatius, la dinamització comercial i promocionar el patrimoni cultural i museístic del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia