Política

Forn afirma que Valls s’ha destapat com “el candidat dels partits del 155”

L’alcaldable del PDeCAT adverteix que amb el bloc del 155 “arriba Vox”

L’ex-primer ministre francès crida PSOE, PP i Cs a assolir un gran pacte que garanteixi la governabilitat als partits “constitucionalistes”

El candidat del PDeCAT a l’alcaldia de Barcelona, el l’exregidor i conseller d’Interior destituït pel 155 Joaquim Forn, ha assegurat que l’alcaldable de Cs a la capital catalana, Manuel Valls, és el “candidat dels partits del 155” i ha advertit que “amb ells també arriba Vox”.

Forn ha reaccionat aquesta tarda través d’un missatge a les xarxes socials a la crida feta aquest dissabte al migdia pel l’ex-primer ministre francès a PSOE, PP i Cs per arribar a un “gran acord” que garanteixi la governabilitat d’Espanya als partits “constitucionalistes”.

Per l’alcaldable demòcrata, Valls ha constatat que no podrà ser alcalde només amb els vots de Ciutadans i, per això, “destapa les seves cartes i es presenta com el candidat dels partits del 155”. “I amb ells també arriba Vox. És saber-ho”, adverteix.

“Per sort, els barcelonins i les barcelonines estan per la llibertat i no per la repressió”, conclou.

Valls apel·la als “constitucionalistes”

En la seva “carta als líders dels partits constitucionalistes, Pedro Sánchez, Pablo Casado i Albert Rivera”, Valls demana a PSOE, PP i Cs que es comprometin a “no pactar ni amb els populismes de dretes ni d’esquerres ni tampoc amb l’independentisme que [segons ell] ha dividit la societat catalana”.

Segons l’exministre francès, “seria extremadament perillós que, per manca de generositat i amplitud de mires, els grans partits constitucionalistes cedissin capacitat de capacitat de decisió a aquells qui qüestionen” la Constitució.

Per aquest motiu, proposa “un gran pacte que garanteixi la governabilitat als partits constitucionalistes sense condicionaments de formacions polítiques alienes a l’odre constitucional ”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia