ESTEVE COSTA

ALCALDE DE LLANARS (INDEPENDENTS PER LLANARS)

«Sóc partidari de limitar a vuit anys els mandats municipals»

L'alcalde analitza en aquesta entrevista què ha aportat de nou el seu grup a un consistori governat des de la democràcia per un mateix color polític i parla dels principals projectes

Va entrar a la política municipal com a independent per canviar la inèrcia a l'Ajuntament, que sempre havia estat en mans de CiU. Aquest enginyer agrònom, nascut a Llanars l'any 1971, analitza en aquesta entrevista com s'ha produït aquesta transformació, la feina feta i la que resta per fer fins a final de mandat. Diu també que s'haurien de limitar els mandats a vuit anys.

–Més de trenta anys sota un mateix color polític són molt, no creu?
–«Sí, i per això ens vam presentar. Som un grup que ja formàvem pinya a l'entorn de la comissió de festes i vam creure que calia fer una sacsejada a l'Ajuntament. Les coses que es perpetuen no funcionen. Després de molts anys, al final, un es creu que és el rei. Sóc partidari de limitar a vuit anys els mandats. Encara no m'he plantejat si em tornaré a presentar. Si ho faig i guanyo, serà el meu últim mandat.»
–Són independents?
–«Sí, amb els avantatges i inconvenients que això comporta. Som un grup de persones que hem entrat a la política per fer coses per al poble, no tenim vocació política. Tots tenim la nostra feina.»
–Quins són els avantatges i quins els inconvenients de no festejar amb cap partit?
–«De festejar, ens han festejat molts, però tenim clar que continuarem essent independents. Els avantatges són que comptes amb una organització que et dóna suport.»
–Com valora el canvi?
–«Crec que ha anat bé. Hem aportat aire fresc, amb nous projectes i noves idees. Hem promogut un canvi de gestió a l'Ajuntament, amb una nova estructura de gestió i amb el canvi d'arquitecte i de secretari...»
–Quin Ajuntament es van trobar?
–«Amb una bona gestió econòmica, tot i que l'anterior equip de govern va comprar un terreny i esperava recuperar o fer més diners dels invertits venent-lo i no ha estat possible pel mal moment que passa el sector en l'actualitat. Ara bé, també és veritat que ens vam trobar una situació de poc dinamisme, de poques idees.»
–Què han fet vostès?
–«Amb ajuts del PUOSC, hem adequat l'edifici de la Cooperativa, hi ha una sala polivalent, una llar social, un telecentre, un punt TIC i una biblioteca i sala d'entitats. Hem fet un edifici intel·ligent al qual s'accedeix amb tarja. Així, no hem de generar més costos fixos contractant personal. Hem adequat també la xarxa d'aigua. Ara, estem treballant en el subministrament del nucli de la Rossa i ho aprofitem per completar una anella a la xarxa principal per garantir el servei. Estem molt orgullosos també de la nova àrea de Lleure que hem fet al camp de tir i que ha estat seleccionada per als premis d'arquitectura de les comarques gironines. I, finalment, ara licitarem la remodelació de la plaça de l'Om, per convertir-la en una espai central i de trobada.»
–I el nou col·lector?
–«L'ACA l'està construint i amb la connexió a la depuradora de Camprodon resolem un problema històric de pudors i d'insalubritat, que a l'estiu és molt greu perquè tripliquem la població.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.