Política

Maragall reclama al PSC que no es deixi dur a una campanya de confrontació

El candidat d’ERC defensa que “cal parlar de projectes de ciutat i no d’una nova batalla entre independentisme i unionisme”

La llista s’aprovarà el dia 30

El candidat a l’alcaldia de Barcelona per ERC, Ernest Maragall, va reclamar ahir al PSC que no plantegi les municipals del pròxim mes de maig “com una nova batalla entre l’independentisme i l’unionisme” després que el candidat socialista, Jaume Collboni, va apostar per un govern de concentració justament per frenar una possible aliança entre ERC i els Comuns d’Ada Colau. Maragall va fer aquestes declaracions en l’estrena del seu local de campanya i durant la presentació del material de precampanya, basat a recuperar barcelonins com a adjectiu que defineix valors i no com a gentilici.

El candidat d’ERC va anar més enllà i va considerar “una estafa democràtica furtar als barcelonins la possibilitat de parlar de les propostes per Barcelona”. En aquesta línia, va defensar que “seria en part normal que Ciutadans (C’s) volgués viure de la renda del 21-D, de la confrontació, però no que ho faci el PSC”. Pel líder d’ERC, “si el PSC fa això i es deixa arrossegar per Cs, demostrarà que el 155 no va ser només un error, sinó també que és la seva actitud”. En la mateixa línia, Maragall va retreure al PSC, a Cs i al PP que s’autoanomenin constitucionalistes “quan han destrossat aquesta Constitució que diuen defensar; interpreten la Constitució en el sentit contrari del què teníem al cap els que la vam votar l’any 1978”.

Maragall també va afirmar que estarà “encantat” de poder contrastar amb Elsa Artadi (JxCat) “el projecte progressista i d’esquerra” que té Esquerra per a la ciutat amb “el del centredreta tradicional que ve de l’espai postconvergent”.

El candidat d’ERC no va voler revelar cap detall sobre la llista perquè, segons va explicar, justament ahir, havia de començar a debatre’s en la federació de Barcelona. La llista, “potent, amb gent d’ERC i independents”, s’aprovarà el pròxim dia 30 de març.

LES FRASES

L’eslògan de ‘barceloní’ i ‘barcelonins’ simbolitza que interpel·lem la ciutat, que hi conversem
Creiem que estem en condicions de trencar els murs que defineixen els espais electorals tradicionals
Ernest Maragall
CANdidat d’erc


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia