Política

Terés vol continuar militant a ERC tot i anar amb JxCat

El president d’ERC a Girona recorda a l’exregidor que és incompatible segons els estatuts

Madrenas el presenta com una “peça important” del seu equip

Martí Terés, que dilluns va renunciar com a regidor d’ERC-MES a Girona perquè formarà part de la candidatura de Junts per Catalunya a la ciutat el 26-M, va assegurar ahir que vol mantenir la militància a ERC. En la seva presentació com a fitxatge de la llista de JxCat, Terés va dir que estava a l’“expectativa” de saber l’opinió d’ERC a la seva decisió, però va destacar que la seva incorporació a la candidatura de Marta Madrenas és com a independent. També va subratllar que ell sempre, des d’ERC, ha defensat que “cal actuar de manera unitària” i que per aquesta idea de “sumar”, tant en l’àmbit local com en el nacional, ha acceptat l’oferta de Madrenas, que també aposta per la unitat.

Des de la direcció republicana a Girona, però, es va recordar ahir a Terés que els estatuts del partit són clars a l’hora de dir que això és incompatible. El president d’ERC a Girona, David Sabaté, va assegurar, a més, que està convençut que Terés ho sap: “Ha estat militant molts anys i sap que els estatuts diuen que no es pot ser militant i presentar-se per un altre partit, n’és conscient i crec que acabarà fent el que és normal.” En aquest sentit, els republicans esperen que Terés presenti la baixa, però també deixen clar que, si no, s’hauran d’activar els mecanismes per suspendre’l i expulsar-lo. Això no podrà ser, però, fins que les llistes es publiquin al BOE i sigui “constatable” que es presenta en una altra candidatura.

“Peça important”

Madrenas va presentar Terés com una “peça important del futur govern” si els electors els fan confiança. No va concretar quina posició ocuparà a la llista, però va dir que estarà entre els 10 primers. CiU té ara 10 regidors i cal tenir en compte que el consistori guanyarà dos regidors en aquests comicis per haver superat la ciutat els 100.000 habitants. Madrenas va destacar la “intensa trajectòria com a activista social” de Terés i va remarcar un cop més la seva voluntat de fer “una llista transversal, unitària i progressista”. Terés, per la seva banda, a més de la idea de la unitat del sobiranisme, va destacar la coincidència amb Madrenas en idees com ara les de “ciutat sostenible i tecnològica” i l’“aposta per l’educació i les persones”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia