Política

Dani Reixach

Candidat de JxPSJ a Palamós

“A Palamós s’han de fer projectes de categoria”

Critica que els interessos dels partits han impossibilitat fer una llista unitària independentista

La façana marítima és un repte per a JxPSJ

Va arribar a l’Ajuntament de Palamós farà ara dotze anys com a regidor d’ERC, a l’oposició, partit que va abandonar per concórrer a les eleccions del 2015 per JxPSJ i tornar a l’oposició.

Dani Reixach, de 49 anys, és farmacèutic i psicòleg. E, però està implicat en política des dels 16 anys. Va començar en diferents organitzacions independentistes, i més tard va entrar a ERC, partit que va acabar deixant.

Fa quatre anys ja es va presentar com a candidat de Junts per Palamós i Sant Joan. Anteriorment també havia estat cap de llista d’ERC i número dos d’aquesta formació, que va acabar abandonant. Ha estat sempre a l’oposició.
Sí, perquè per unes condicions o unes altres no s’han donat les condicions per fer cap pacte.
Amb vista a les pròximes eleccions, s’ha mostrat partidari de crear una única candidatura independentista, però això no ha estat possible. A què ho atribueix?
Entenc que hi ha massa interessos de partit i filibusterismes polítics que fan que a hores d’ara sigui impossible fer candidatures, sobretot a Palamós, unitàries. Veig que hi ha moltes poblacions, i també es veu al Congrés, en què és molt complicat aconseguir una candidatura unitària. Ho hem intentat, hem tingut xerrades tant amb Junts per Catalunya com amb ERC, algunes havien prosperat més que d’altres; però, a l’hora de la veritat, doncs això, els interessos de partit han fet que no tirés endavant la proposta.
En aquest cas, doncs, què diferencia Junts per Palamós i Sant Joan de la resta? Què proposeu?
La nostra diferència amb aquests partits és que naixem d’una plataforma ciutadana i que, per tant, el que busquem és una transversalitat en tots els sectors de la nostra vila i en això estem treballant, en una candidatura que així ho demostri. I, més enllà d’això, evidentment, per la situació actual, ja que comporta que haguem de pensar en un àmbit nacional perquè no deixa de ser importantíssim tenir un alcalde independentista en aquests moments davant l’embat de l’Estat espanyol.
Pel que fa a Palamós, quins creu que són els principals reptes o objectius prioritaris?
Crec que hem d’anar una mica més enllà d’allò en què sempre ens hem acabat basant i que també presentàvem en les darreres eleccions, que és la participació ciutadana. La participació ciutadana ens l’hem de creure, dir-ho per dir-ho no serveix i creure’ns-ho vol dir anar a la base de tot, que vol dir en l’àmbit de l’ensenyament i de l’educació, dels nostres nanos. I, més enllà d’això, també treballar i creure’ns de veritat un projecte de poble com cal de cara al futur. No fer pedaços com s’està fent, no fer actuacions petites que no porten enlloc, sinó buscar projectes de categoria, i, entre aquests, un que nosaltres considerem important és la nostra façana marítima i també hauríem de treballar per l’habitatge per al jovent.
L’habitatge és un problema greu?
Sí, Palamós avui té una població d’habitatge molt minsa, els lloguers són molt elevats i això fa que el nostre jovent marxi a pobles del voltant com ara Calonge o Sant Antoni, Vall-llobrega, i que, per tant, acabem perdent la nostra gent.
Quin impacte té el turisme?
És prou important per tenir-lo en consideració. Sobretot l’impacte de segona residència, que és el que tenim majoritàriament i pel qual s’havia apostat fins ara com a model, però tampoc podem descartar altres tipus de turisme, que no deixa de ser la font més important d’entrada de diners a la nostra vila i que, per tant, hem de vendre, i l’hem de vendre conjuntament amb la Costa Brava. I hem d’anar en contra de tota aquesta proliferació ara amb el desenvolupament urbanístic i el mateix pel que fa al desenvolupament dels polígons industrials tal com s’havien plantejat.
Quin balanç fa d’aquest mandat que s’acaba?
Bé, pel que fa a aquest mandat, el que hi ha hagut és una manca de lideratge, hi ha hagut un equip de govern que s’ha limitat a fer allò que venia de l’equip anterior i no s’ha mostrat cap interès per poder fer algun projecte d’envergadura que pogués donar una empenta a la nostra població, i em penso que això és una de les mancances més greus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.