CiU i ERC assumiran el paper de les institucions en la promoció de la consulta sobiranista a Girona

Acte final de campanya el 24-A a La Mercè amb Felip Puig i Oriol Junqueras

Ricard Font, de Convergència, Albert Riera, d'Unió, i Josep Maria Aguirre, d'ERC, de CDC, van celebrar ahir al migdia una conferència de premsa per presentar la campanya que busca la màxima participació possible en la consulta a la ciutat de Girona. Cap dels tres presidents locals dels partits amb representació institucional que donen suport a la consulta va voler parlar de previsions de participació: «No volem donar percentatges perquè no es vegi èxit o fracàs a partir de les previsions», va dir Ricard Font. «Fer possible col·legis per a tota una ciutat de cent mil habitants, ja és tot un èxit», va dir Aguirre, que va proposar comparar els mitjans de Girona Decideix amb els d'un estat quan convoca un referèndum: «Hi haurà 400 voluntaris i no 400 funcionaris.» Per la vigília de la consulta, el 24 d'abril, han previst un míting de final de campanya amb la participació de l'eurodiputat d'ERC Oriol Junqueras i del secretari general adjunt de CDC, Felip Puig. No hi haurà jornada de reflexió? «La jornada de reflexió és anacrònica en una democràcia moderna», va afegir Aguirre.

Tot i que el ple de Girona va aprovar, per majoria, donar suport a la consulta independentista, a la campanya, ICV ha decidit donar llibertat de vot i alguns dels seus afiliats destacats hi participaran a nivell particular. Pel seu costat, la CUP va rebutjar participar en la campanya.

Girona Decideix estrena local

Dani Vilà

La plataforma Girona Decideix va estrenar ahir al matí un local al centre de la ciutat, en concret, al carrer Argenteria. L'objectiu és que el nou espai serveixi per a informar tots els ciutadans que passegin per aquest punt neuràlgic de Girona. A més, també es podrà exercir el vot anticipat en els locals o adquirir el material de marxandatge que s'ha editat per promoure el vot el dia 25 d'abril. Les xapes tenen un preu d'un euro, els domassos pels balcons un treu de tres euros i les samarretes costen 10 euros. Avui serà el primer dia que s'obrirà el local matí i tarda i l'objectiu és que pugui està obert en un horari comercial, quan la zona té més concurrència de ciutadans.

La CUP es queda sense Llach

Finalment, el cantant Lluís Llach ha informat a la CUP que per motius professionals no assistirà a l'acte que l'entitat independentista farà a favor del «sí» a la consulta divendres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.