Política

Crida a repensar la ciutat de Girona

Guanyem Girona avança les seves propostes de govern municipal en un acte al Teatre Municipal

L’habitatge és una “prioritat estratègica”, així com el desenvolupament d’un nou model econòmic

Guanyem Girona va ensenyar ahir múscul en un acte preelectoral al Teatre Municipal que va emplenar fins el segon pis, aplegant fins a 450 persones. En la trobada multitudinària, hi van participar l’alcaldable de la formació, Lluc Salellas; l’exdiputat de la CUP David Fernàndez; la fins fa poc alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater; l’exportaveu parlamentària d’En Comú Podem, Elisenda Alamany, i l’exrector de la UdG Pep Nadal. El líder de la formació Guanyem Girona, Lluc Salellas, va avançar el projecte de govern municipal fent una crida a “tornar a repensar la ciutat”. “Han passat quatre dècades dels primers ajuntaments democràtics i han canviat moltes coses –va assegurar–, ara i aquí tenim nous reptes, relacionats amb la tecnologia, els canvis socials i econòmics, demogràfics, de mobilitat, i l’Ajuntament ha d’estar a l’altura del moment.” A Salellas, no li van faltar crítiques al govern municipal de CiU. “Acumulem massa anys amb una Girona sense rumb, sense mirada llarga, amb desgast i pressió cap als veïns i sense polítiques clau en àrees com ara l’Educació, l’Habitatge, la Cultura i el Medi Ambient”, va remarcar Salellas, que va indicar: “Convergència ha funcionat a cop de titular, sense previsió i governant sempre per a aquells que més tenen.” Segons el seu parer, “cal un relleu polític que només pot liderar un espai com és Guanyem Girona; una candidatura que treballa des dels barris, agrupant persones de diferents professions, edats i gènere, que té el suport de la CUP, els comuns sobiranistes i els exsocialistes independentistes de MES”.

Sobre l’escenari, l’exrector de la UdG va tirar floretes a Guanyem Girona perquè “obre una finestra per respirar, on la gent és el centre de les seves preocupacions”. “Ara que ens ho jugarem gairebé tot, Guanyem Girona és esperança i renovació”, va sostenir Nadal, que va fer una crida a ser “agosarats i ambiciosos”. Al seu torn, Elisenda Alamany va dir que Guanyem Girona “és el projecte que el país necessita; un projecte obert, renovador”. “És la candidatura que més s’assembla a la ciutat”, va declarar la líder de la recent estrenada formació Nova, que preveu que és la candidatura que “pot prendre el relleu per governar Girona”. “Tant de bo molts projectes com Guanyem Girona puguin arribar arreu del país”, va demanar. Sobre l’escenari del Teatre Municipal de Girona, també hi va intervenir l’activista social David Fernàndez, a qui preguntaven: “Podem guanyar o no?” La seva resposta: “Ja esteu guanyant, perquè Guanyem Girona és una realitat unitària, plural i coral.” En aquest sentit va fer referència a l’històric advocat Sebastià Salellas: “Ell diria: efectivament esteu guanyant, però només quan treballeu alhora, amb candidatures conjuntes.” Fernàndez va sentenciar que “una ciutat no és res sense la gent”. Per últim, l’exalcaldessa de Badalona va fer referència al lema de Guanyem Girona #PrimaveraGironina: “Arribarà una primavera que esclatarà aquest 2019, una primavera que ressorgeix, que tot torna a renéixer.” La líder cupaire va dir de Guanyem Girona que té una “mirada àmplia, inclusiva, no sectària, amb alternatives d’esperança i amb el convenciment que una altra manera de fer política és possible”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia