Política

FRANCESC JESÚS BECERRA

CANDIDAT DEL PSC A VIDRERES

“S’ha d’obrir el debat sobre els correbous”

“He comprovat que les majories absolutes són dolentes”

“Per com s’ha fet, un dels perjudicials és la gestió de l’aigua”

Advocat especialista en dret laboral, administratiu i hipotecari, col·labora amb la comissió de drets dels animals del Col·legi d’Advocats. Va entrar a l’Ajuntament a finals del 2014.

Va encapçalar la llista de Progrés per Vidreres ara fa quatre anys per primera vegada.

Com han estat aquests quatre anys d’oposició a Vidreres, on Convergència té majoria absoluta?
Això que es diu que les majories absolutes són dolentes, doncs ho he comprovat. Es crea com un mur en què ni escolten ni debaten res i eviten fer totes les reunions possibles o les convoquen ràpidament d’un dia per l’altre. No faciliten informació i els plens es produeixen amb una falta de respecte total cap a l’oposició. Jo crec que no és la forma, però bé... Sí que és veritat que tenen majoria absoluta, però crec que podrien ser més diplomàtics, dialogants i acceptar propostes, crítiques i parlar-ne, però no ha estat així.
Si hagués de criticar algun acord o aspecte d’aquest mandat, què destacaria?
Un dels més perjudicials, per la manera com s’ha fet, és la gestió de l’aigua, la municipalització famosa que s’està duent a terme, la manera com s’està fent, que s’està allargant tant i no té a la vista una solució clara. Amb tota la inversió feta, és un dels grans errors comesos per Jordi Camps i Convergència. Des de la connexió de l’artèria per donar aigua a l’empresa que porta el subministrament a les urbanitzacions, amb aquest cost assumit per l’Ajuntament i que no repercuteixi cap cost d’aquestes obres a l’empresari que es beneficia de tenir aquesta aigua i només se li cobri exactament el mateix preu que costa l’aigua. Després hi ha la contractació d’un gerent pagant 50.000 euros anuals, sense que se sàpiguen ben bé les seves funcions i que fa només una jornada de 25 hores setmanals. O la creació d’un consell de govern municipal per justificar la retribució de quatre regidors, però demanem actes per veure quina feina fa aquest consell de govern i no n’hi ha cap a l’Ajuntament ni al registre, ni el secretari en té coneixement... També hi ha l’escola nova, que s’ha volgut fer tan de pressa que ara té defectes amb l’aigua i amb la mobilitat.
Quines són les seves prioritats?
Jo crec que el gran oblidat en aquests anys són les desigualtats existents i el tema social. Començant per les desigualtats entre gent que viu a les urbanitzacions en el tema de l’aigua o la il·luminació, amb zones on s’ha invertit molt i d’altres on tenen talls de llum... Per exemple, a les Serres hi havia 360.000 euros previstos en il·luminació i no s’hi ha invertit cap euro, però també ens trobem que hi ha 120 o 140 veïns que han comunicat que l’empresa els ha tallat l’aigua sense dir-ho a serveis socials i són gent que estan en risc o podrien estar en risc d’exclusió social o pobresa energètica. I potser n’hi ha més, perquè hi ha gent que ni tan sols presenta instància. No seguir la normativa en pobresa energètica i no posar-se fort amb l’empresa de l’aigua perquè no tallin l’aigua a determinades famílies, també és una desigualtat. Al pressupost hi ha 25.000 euros per a ajuts socials i ara veiem que se n’han gastat 7.000, que n’han sobrat quasi 18.000. Es preveu més de 6.000 euros per a ajudes a gent que té dificultats d’integració i resulta que se n’han invertit poc més de 1.000. És a dir, totes les partides socials, que ja per si soles són poques, a la pràctica no es gasten.
Què pensa del tema de l’aigua?
S’ha de solucionar definitivament i també compartim que el centre de dia o inclús un geriàtric és una de les grans infraestructures que convenen. I també definitivament acceptar les urbanitzacions.
Fa uns anys va ser l’únic regidor que es va definir en contra dels correbous, això ha canviat ara?
Des del principi que vaig ser regidor, en el grup que jo represento hi havia aquest doble sentiment i a títol personal també era així. Llavors, dels dos regidors que érem trobàvem coherent que un votés en contra i l’altre a favor. Ara sembla que cada cop va evolucionant. No vull ni ser autoritari ni dictatorial ni res, l’únic que dic és que Vidreres és l’únic municipi de Girona que celebra correbous i s’ha d’obrir el debat i facilitar, com es va fer a Olot i altres poblacions, que la gent pugui pronunciar-se en una consulta si hi està a favor o en contra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia