Política

Sánchez es declara “orgullós de ser espanyol”

El candidat socialista crida a una gran mobilització per fer una “moció de censura social a la dreta”

El líder del PSOE creu que està “molt a prop” d’una “majoria parlamentària” perquè el seu govern “depengui de les seves pròpies forces”

El candidat del PSOE a les eleccions generals, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dimecres que se sent “orgullós de ser espanyol”. En un míting a Gijón davant de 3.500 persones, el líder socialista ha demanat una “gran mobilització” per fer una “moció de censura social” a la dreta.

“Que ho sentin ben alt”, ha proclamat Sánchez, que ha reivindicat que Espanya “ha aixecat un estat del benestar” i ha impulsat lleis com la d’igualtat.

En aquest marc, ha acusat les formacions independentistes i les forces de la dreta d’atiar el conflicte territorial de manera “irresponsable”. “Uns i altres saben que la independència no es produirà” i que la solució “no és crispant i incrementant la confrontació territorial”, ha dit.

En aquest context, ha acusat PP i Cs de projectar “mentides” com que “ha pactat la independència i vendrà a trossos Espanya” “Quan dic ‘no’ és ‘no’, i no es trencarà la Constitució ni hi haurà referèndum”, ha subratllat.

Ha afirmat que la “convivència” passa per defensar l’Estat de les autonomies. “Ara mateix l’únic partit que defensa l’Estat de les autonomies és el PSOE”, ha dit, i “reconquerirem l’esperança i la il·lusió dels espanyols fent un país més just, sense corrupció i en convivència”.

Sánchez expressat el suport a Podem i als independentistes que han estat víctimes de les clavegueres de l’Estat. El socialista ha afirmat que el seu executiu està disposat a anar “fins al final i caigui qui caigui” per depurar les responsabilitats.

El primer ministre espanyol ha promès derogar la llei mordassa i exhumar Franco del Valle de los Caídos el 10 de juny.

El cap de llista del PSOE, que ha desplegat les seves propostes en matèria d’igualtat i contra la violència de gènere, ha afirmat que malgrat el que diuen els sondejos, el seu partit està “molt a prop” d’una “majoria parlamentària perquè el govern depengui de les seves pròpies forces”. Ha admès, però, que hi ha un “risc real” que les tres dretes sumin. És per això que ha insistit que “no hi ha intermediaris” perquè el PSOE és “l’únic partit” que “pot garantir” que PP, Cs i Vox no podran investir un govern.

Malgrat les peticions de Pablo Iglesias perquè aclareixi si pactarà o no amb Cs, Sánchez ha deixat els pactes per a l’endemà dels comicis. Ha apuntat, però, que els abordarà “des de les posicions progressistes”, en referència a Podem. Ara bé, ha recordat que per poder arribar al 29 d’abril primer cal guanyar el dia 28.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia