Política

MAURICI JIMÉNEZ

CAP DE LLISTA DEL PSC A CASTELL-PLATJA D'ARO

“Volem governar escoltant la gent”

“Els reptes de futur són l’habitatge públic, la dinamització econòmica, generar ocupació i les infraestructures necessàries”

Maurici Jiménez (Girona, 1980) viu a Platja d’Aro des del 2008. És professor a l’escola ERAM i combina la docència amb el món de la producció audiovisual.

El candidat del PSC a l’alcaldia de Castell-Platja d’Aro, Maurici Jiménez, destaca el treball que ha fet el partit des del govern, del qual, manté, s’ha assolit el 73% del previst en el programa electoral socialista. Jiménez creu imprescindible incidir en un seguit de reptes de futur que ha d’afrontar el municipi i que passen per generar habitatge públic, crear ocupació per desestacionalitzar la temporada, la dinamització econòmica i les infraestructures. Jiménez posa com a model per assolir-ho el PSC per la seva aposta per la transparència i l’escolta activa.

Quina és la proposta del PSC?
Consolidar el que s’ha impulsat aquests darrers quatre anys, acabar allò que ens queda pendent, especialment perquè hem assolit un 73% del que portàvem al programa, que és satisfactori, impulsar projectes pendents i altres de nous, que reforçarem.
Quin ha estat el pes del PSC en el govern?
La gent es va estranyar quan vaig dir el 2015 que el PSC tenia un 80% de coincidències programàtiques amb CiU, que té l’alcaldia. Em deien: “Però, no éreu tan diferents?” Jo els responia que no pensava discutir-me per una biblioteca, per una nova escola o un equipament necessari. Sí que tinc intenció de discutir per la forma. Vull pensar que la gent ha entès la forma de governar: transparència, escolta activa, resposta en xarxa, accessibilitat. Per tant, posaria la forma per sobre el contingut, perquè hem creat plans d’ocupació que han donat feina a 300 persones o transport per a la gent gran. Aquestes i moltes altres són accions nostres que podem reivindicar. Què subratllaria d’aquest mandat? La forma de governar.
Ens ha valorat la feina feta pels socialistes però, i des del seu punt de vista, quin són els principals reptes que té al davant el municipi?
Quatre, i molt importants des del nostre punt de vista. El primer i rellevant és el de l’habitatge. No parlo d’habitatge social, sinó de públic. Estem en una situació en què la gent jove del nostre municipi no es pot independitzar a casa seva. La situació ha variat; abans molts joves anaven a Santa Cristina o Calonge, però ara aquests municipis tenen el mateix problema. No és un problema nou, és cert. Com que el pateix Barcelona i s’ha publicat sembla que tingui més impacte, però fa temps que hi és.
No s’ha pogut treballar?
No, perquè ens calien terrenys públics, i no n’hi havia. Aquests els propers mesos aniran arribant i és el moment de posar-ho altra vegada sobre la taula.
La segona prioritat?
L’ocupació. Crec que hem fet un passet els darrers anys. Sortíem d’un atur del 12% i ara estem al 6%. El problema que tenim és el de l’estacionalitat; és a dir, s’ha de viure tot l’any havent treballat uns mesos i caps de setmana. Per això aquest tema el lliguem amb un tercer que és el de la dinamització econòmica. Hem de treballar el tema de la deslocalització; és a dir, captar treballadors els quals ja no tindran cap necessitat de treballar en una àrea metropolitana. Per això estem creat el servei de cotreball, perquè creiem que hi ha professionals liberals que es poden plantejar venir a viure i treballar al nostre municipi i han de tenir les eines per fer-ho. I, per això, la darrera prioritat són les infraestructures, ja sigui aquelles relacionades amb els equipaments i la dels serveis. Un d’ells, i molt important, serà la nova escola de Fanals, tenim pendent l’ampliació de la casa lila o la llar d’infants de Castell d’Aro. Tots aquests són projectes imprescindibles. I, també, equipaments que han de ser motor, com ara el palau de congressos, una peça clau. També és veritat que, i com a importants reptes de futur, s’ha d’abordar el tema del sanejament i l’electricitat, amb la supressió de cables per les façanes. El tema del sanejament és clau per un altre motiu.
Quin és aquest motiu?
Un cop oberts els carrers tenim al davant la necessitat de plantejar com es tornen a tapar. És a dir, quin model volem; per exemple, alguns hauran de ser per a vianants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia