Política

Sánchez i Casado fan la seva última crida al vot per liderar els respectius blocs

Albert Rivera retreu a Casado que reparteixi ministeris abans de les eleccions

Pablo Iglesias defensa el seu programa a Lleó i critica els qui centren la campanya en votar en negatiu

La campanya electoral del 28-A arriba al final amb tots els seus candidats esgotant les últimes crides al vot. Els líders del PSOE i PP, Pedro Sánchez i Pablo Casado, fan l’esprint final aquest divendres amb l’aspiració d’acabar forts el diumenge com a líders incontestables dels seus respectius blocs i trobar aliats que els portin a La Moncloa.

Sánchez aprofita les últimes hores de la campanya electoral per apel·lar al vot útil, a la mobilització i al suport dels indecisos davant “l’amenaça real” de la ultradreta. En un míting al barri madrileny de Vallecas, previ al tancament de la campanya a València, Sánchez ha insistit que els socialistes estan “molt a prop” de poder formar govern amb “una majoria àmplia”. Ha recordat, però, que a més de “guanyar” cal poder “governar”.

“Demano als que dubten que diumenge no faltin a les urnes perquè ens estem jugant el futur”, ha avisat. En aquest sentit, ha demanat “no especular” i votar el PSOE per barrar el pas a una ultradreta que “sempre ha existit”. Sánchez ha recordat els exemples de Trump, el Brexit, Finàndia o Andalusia, on els sondeigs es van equivocar de forma dràstica.

Sánchez ha tornat a apuntar que aspira a un govern del PSOE amb “independents de reconegut prestigi” i ha demanat a aquells que estan entre votar al PSOE o quedar-se a casa, i també aquells que dubten entre els socialistes, Cs o Podem, que el PSOE és l’única formació que pot plantar cara a la dreta. “Tots hem de votar el PSOE perquè els que volen retrocedir ho tenen decidit i demano que els que volem cohesió ens unim a l’entorn del PSOE”. Segons ell, la pregunta d’aquestes eleccions és “si volem avançar o retrocedir”.

El candidat del PSOE ha criticat que Cs posi un cordó sanitari al PSOE. “Rivera diu que sóc un perill públic”, però “el que li passa és que es mou molt” i te “un armari ple de jaquetes”. No obstant això, ha volgut enviar un missatge d’entesa a líder de Cs i s’ha mostrat confiat que a partir de diumenge tingui una posició “molt més constructiva” sobre “allò que necessita el país” i l’“aportació” que Cs pot fer a la governabilitat.

Abans que Sánchez ha parlat la seva vicepresidenta, Carmen Calvo, que ha demanat un “vot massiu de les dones” contra les polítiques de la dreta restrictives –ha dit- amb la igualtat. “Sempre estan en contra d’avançar en la igualtat”, ha dit Calvo.

En la seva última jornada de campanya, Pablo Casado ha obert la porta a l’entrada de Vox al govern en una entrevista aquest matí a esRadio. Però després, al míting de València, ha advertit que votar Vox o Cs és fer “un favor” a Sánchez i als seus “socis” de Podem i nacionalistes. “No ens trepitgem la mànega”, ha demanat. “Simpatitzants de Cs i Vox, amb tots els meus respectes, si no els importa que pugui seguir governant Sánchez, votin a Vox i Cs.

A Albert Rivera no li ha fet cap gràcia que Casado hagi suggerit, abans de les eleccions, la possibilitat d’un govern amb Vox. Segons ell, “és una falta de respecte repartir-se els ministeris” quan potser algun partit “es desinfla” i no suma.

En declaracions a València, on aquesta nit tanca la campanya de Cs, Rivera ha insistit que ell està centrat en desallotjar Pedro Sánchez de la Moncloa i no en repartir-se càrrecs.

El cap de llista d’Unides Podem, Pablo Iglesias, ha defensat el programa electoral d’Unides Podem en un dels últims actes de campanya que el partit ha celebrat a Lleó, quan falten menys de 48 hores per als comicis estatals.

El líder de la formació morada ha criticat el to que els seus rivals han emprat els darrers quinze dies. “Han volgut que la campanya fos d’insults. De qui diu la parida més grossa. De qui porta al debat una foto amb un marc. O qui fa més el pallasso o el ridícul. Però la gent no és idiota”, ha afirmat. “Una campanya electoral no pot anar només de votar en negatiu”, ha sentenciat.

És per això ha defensat les propostes socials del seu programa, com la lluita contra els falsos autònoms, l’aposta pel contracte indefinit o la voluntat de blindar per llei l’augment de les pensions.

Jornada de reflexió

El candidat del Partit Popular a les eleccions estatals d’aquest diumenge 28 d’abril, Pablo Casado, passarà la jornada de reflexió amb la família a la localitat de las Navas del Marqués, a Àvila, segons han indicat a l’ACN fonts del partit. Casado hi té una casa familiar, i fa anys que tria aquesta localitat per descansar. El diumenge, el seu partit ha indicat que votarà a les dotze del migdia al Col·legi Nostra Senyora del Pilar de Madrid.

Pel que fa al líder de Ciutadans, Albert Rivera, fonts del seu entorn han explicat que destinarà la jornada de reflexió a “descansar”, sense entrar en més detalls. El diumenge, Rivera votarà a dos quarts d’onze del matí al Col·legi Santa Marta de l’Hospitalet de Llobregat.

El PSOE i Podem no han donat, de moment, detalls d’on passaran la jornada de reflexió els seus candidats, Pedro Sánchez i Pablo Iglesias respectivament, ni d’on i a quina hora exerciran el seu dret a vot el diumenge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia