Política

Josep Rull

Candidat de JxCat per Tarragona

Josep Rull: “El dilema és molt simple: o 155 o 1-O. Si som forts és possible obrir escenaris de diàleg”

El director d’El Punt Avui, Xevi Xirgo, entrevista l’exconseller per videoconferència des de Soto del Real

Assegura que el vot a JxCat té “la doble funció d’aturar el tripartit de dretes” i “evitar” una altra intervenció

El cap de llista de Junts per Catalunya (JxCat) per Tarragona, Josep Rull, ha apel·lat aquest divendres a votar al seu partit a les eleccions del 28-A per forçar el diàleg amb l’Estat.

En una entrevista per videoconferència des de Soto del Real amb el director d’El Punt Avui, Xevi Xirgo, l’exconseller de Territori i Sostenibilitat ha defensat que “hem de ser forts i determinants per forçar situacions i contextos. Si som forts, és possible obrir escenaris de diàleg”. “El dilema és molt simple: o 155 o 1-O. El diàleg només es pot plantejar si nosaltres tenim una posició de força. I ens la donen les urnes i els ciutadans”, ha reblat.

Rull ha assegurat que “el vot a JxCat té la doble funció d’aturar el tripartit de dretes i evitar un altre 155”.

D’altra banda, Rull ha avançat que si se li impedeix el seu dret a vot al Congrés, no deixarà “l’escó buit”, sinó que “l’ocuparà el número dos de la llista”. “No perdrem cap vot per imposició de la pretesa justícia espanyola i això ja hem vist que ha passat al Parlament”, ha avançat.

Pel que fa a possibles pactes, Rull ha garantit que “no donarem xecs en blanc”. “El dret d’autodeterminació és a sobre la taula i per a nosaltres és un element absolutament determinant, fonamental”, ha reblat.

El Punt Avui Televisió reemet a les 23.00 hores d’aquest divendres l’entrevista amb el candidat de JxCat. I demà dissabte, al diari, hi trobareu el resum de la conversa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.