Política

ERC demana un “últim esforç” per guanyar

Junqueras, Romeva i Rovira coincideixen en directe en la cloenda a Badalona

Avisen que el PSC “no és de fiar”

Oriol Junqueras i Raül Romeva, des de la presó, i Marta Rovira, des de l’exili, van fer una crida conjunta ahir a fer “un últim esforç” que permeti a ERC guanyar diumenge les eleccions espanyoles a Catalunya, tant al Congrés com al Senat. Davant vora 4.000 persones vingudes d’arreu, i amb constants crits de “llibertat”, els republicans van tancar la campanya a Badalona amb una inèdita i emotiva connexió simultània amb la presó i l’exili, en què els líders represaliats van reclamar que demà “cap vot es quedi a casa”. “Som l’únic partit independentista que pot guanyar aquestes eleccions”, refermava Junqueras, que creu que són el partit que “millor que ningú” pot culminar el camí cap a la república. “Guanyant i guanyant ens acostem a l’objectiu pel qual sempre hem treballat, ens hem mantingut fidels, i que culminarem”, indicava. “No deixem escapar aquesta oportunitat, és moment de mobilitzar tothom”, subratllava també Rovira.

Davant les enquestes que els situen frec a frec amb el PSC, Junqueras enviava igualment un missatge a qui pugui dubtar en el vot. “El Partit Socialista no és de fiar”, etzibava, tot recordant el seu suport al 155, que es va aixecar de la taula del diàleg per convocar eleccions o que ja va pactar amb Cs el 2015. “L’única garantia que el PSOE no pacti amb Cs és que ERC sigui molt gran”, resumia al seu torn Romeva, que transmetia la seva energia “per obtenir un resultat històric” demà. “No deixem escapar aquesta oportunitat”, tancava Rovira, que també feia una crida a fer donacions a la caixa de solidaritat per fer front a les altes fiances imposades als últims 30 processats pel jutjat 13 de Barcelona.

Els republicans van posar tota la carn a la graella, i van intervenir bona part dels seus candidats a les europees i al Senat –on van reclamar també el vot per trencar la majoria absoluta del PP–, a més dels principals líders institucionals i els companys de coalició de Sobiranistes, Joan Josep Nuet i Elisenda Alamany, que van agrair la possibilitat de “sumar” i expressaven la voluntat d’esdevenir la llista “que representa el mur del 80%” de catalans. “Només hi ha dos missatges possibles quan s’obrin les urnes diumenge: o l’aval al 155 o el vot a la llibertat”, ressaltava Roger Torrent, president del Parlament. “A Catalunya això va de PSOE o d’ERC, i cap vot catalanista pot anar al PSC”, reblava el vicepresident, Pere Aragonès. Va tancar l’acte el número 2 de la llista, Gabriel Rufián, que va fer pujar Joan Tardà per rebre una ovació, i que lamentava que s’està tornant a debatre “temes que estaven del tot tancats”, i oferia la mà als catalanistes amb valors democràtics i antifeixistes. “Plantar cara costarà més que mai, però alguns de nosaltres no deixarem de fer-ho”, prometia. “Hem de fer que ERC guanyi les eleccions als seus carcellers”, cloïa.

En una carta manuscrita, Junqueras també va demanar un últim esforç als militants per guanyar unes eleccions que “tornen a ser un plebiscit entre repressió i democràcia”. “No podem permetre que s’imposin els del 155”, hi demanava, abans de reclamar: “Necessitem ser forts i obligar el PSOE a respectar Catalunya.”

LES FRASES

Demanem un vot clar pel projecte de república i tornar-lo a legitimar a les urnes
Marta Rovira
secretària general d’erc
Tots els vots que volen canviar profundament la realitat s’han de concentrar en ERC
Oriol Junqueras
candidat d’erc al congrés


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia