Política

Asens acusa el PSOE i ERC d’amagar futurs pactes

El candidat d’En Comú Podem acusa Sánchez de ser un “camaleó polític”

El candidat d’En Comú Podem a Barcelona per a les eleccions del 28-A, Jaume Asens, va acusar ahir el PSOE i ERC de mantenir un “silenci vergonyós” sobre futurs pactes i va afirmar que Pedro Sánchez és “un camaleó polític”, i Gabriel Rufián, “una ruleta russa”. “ERC ha mantingut un silenci vergonyós, com el PSOE, quan els hem preguntat amb qui volen pactar. ERC és una ruleta russa, que diu una cosa al Congrés i una altra al Parlament”, va afirmar, mentre que “Pedro Sánchez és un camaleó polític –va dir–, que canvia de color segons qui té al costat. Pot ser lila o taronja, fins i tot blau, com van fer a Tarragona. Però el color preferit de Sánchez és el taronja”, amb referència a Ciutadans. “Hem preguntat molts cops a Batet i a Sánchez amb qui prefereixen pactar. La resposta? El silenci. Perquè, si poden escollir, triaran Ciutadans. Ho han fet a Tarragona, a Lleida, a Badalona...”, hi va afegir.

Asens va tancar la campanya d’En Comú Podem acusant d’incoherents els republicans, als quals va retreure haver pactat amb la dreta, tot enarborant la bandera de les esquerres. “Mentre ERC negociava amb el partit del 3%, jo posava querelles a la família Pujol”, va afirmar. El candidat va reivindicar la seva formació com la condició perquè hi hagi diàleg i una solució política al conflicte a Catalunya. “Volem governar a Espanya per desjudicialitzar el conflicte català i treure els presos de la presó”, va asseverar, i hi va afegir: “Ens presentem a aquestes eleccions per fer net i posar fi a la corrupció i a les clavegueres.”

La número dos de la candidatura, Aina Vidal, també va acusar el PSOE i ERC de compartir “la mateixa estratègia de la resignació” i va etzibar a ERC que “hauria de sentir vergonya de copiar els lemes del PSOE més caspós i fosc”. La número tres de la llista, Mar Garcia, va reivindicar el vot dels que “ningú” esmenta, “els immigrants, les dones que exerceixen les atencions, els nens i el col·lectiu LGTBI”, mentre que el número quatre, Gerardo Pisarello, va asseverar que els comuns “encara poden guanyar”. Joan Mena, el cinquè de la llista, va reclamar al seu torn a Ciutadans que “demanin disculpes” per haver “boicotejat i insultat el model educatiu català”, i va reivindicar la immersió lingüística, que el partit taronja, va dir, “es vol carregar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia