Guanyem Girona presenta les línies mestres
Es comprometen a confeccionar un pla local d’habitatge
Proposen un pacte de ciutat contra la segregació escolar
Guanyem Girona va presentar les línies mestres del seu projecte de ciutat. Sota el lema Guanyar una ciutat per a la seva gent, la formació les va fer públiques ahir en un acte que va aplegar més d’un centenars de persones a l’auditori de la Mercè, on els cinc primers candidats de la llista van intervenir i van anar desgranant part de les 500 propostes que tenen preparades. “No són només un traçat d’idees, és el programa del futur govern, una proposta executable i transformadora”, assegurava l’alcaldable Lluc Salellas, que destacava que hi han participat les entitats: “Escoltant experts i a través de múltiples subcomissions que han reunit més de dues-centes persones.” “Som la candidatura que té les idees més clares per donar resposta a problemàtiques com l’habitatge, la mobilitat o la precarietat laboral”, va afirmar Salellas. En aquest sentit, Cristina Andreu, número 2 de la candidatura, va avançar que la formació Guanyem Girona es compromet a confeccionar un pla local d’habitatge que inclogui mesures com ara donar incentius i garanties als petits propietaris per incrementar la borsa municipal d’habitatge de lloguer o mobilitzar el parc d’habitatge buit.
Per la seva banda, el número 5, Pere Albertí, va posar l’accent en educació, i és per això que proposa “un pacte de ciutat contra la segregació escolar, ja que –va assegurar– a Girona estem entre les deu ciutats catalanes més segregadores”.
En relació amb la cultura, el número 3 de la llista, Xevi Montoya, va remarcar que cal una transició de l’actual model “costós i efímer del gran esdeveniment” a donar suport “a la cultura de base i als creadors i agents que fan cultura dia a dia a la ciutat”. Guanyem Girona, a més, va proposar accions que descentralitzin els esdeveniments culturals a tots els barris de la ciutat. Pel que fa a l’economia, Montoya va advocar per diversificar l’economia en sectors “d’alt valor afegit i que creïn ocupació de qualitat, apostant per la innovació, l’economia del coneixement o la reindustralització de l’àrea urbana”.
Una altra de les línies mestres que va destacar Dolors Serra, la número 4, és el compromís amb el medi ambient. “Hem de situar Girona com un referent nacional en el camp de la sostenibilitat i de les ciutats verdes”, va dir Serra, que va proposar “pacificar el centre de la ciutat i reimpulsar tant el transport públic com l’ús de la bicicleta.