Política

JxCat Olot ofereix prop de 400 propostes electorals

L’alcaldable, Pep Berga, destaca el projecte d’equipament cultural i social de Can Sacrest

El candidat està disposat a pactar però marca “línies vermelles”

JxCat Olot ha començat a distribuir per la ciutat un butlletí amb una cinquantena de propostes del seu programa i, quan la campanya comenci oficialment (el dia 6), penjarà al seu lloc web entre 300 i 350 idees més. L’alcaldable, Pep Berga, acompanyat d’una part de la resta de persones que formen la llista, va presentar-ho ahir. Dels projectes que s’hi descriuen, Berga no té cap dubte sobre quin és el principal: la biblioteca i centre cultural i social de Can Sacrest, una proposta que ell mateix va qualificar d’ambiciosa, tant pel fet que cobriria diverses necessitats com per l’envergadura econòmica que tindria.

La llista de possibles actuacions –va indicar– és fruit de l’experiència de govern. “Tenim un coneixement profund de la ciutat”, va afirmar l’alcaldable, que es va mostrar “molt il·lusionat” per com havia quedat el programa.

Pactes, amb condicions

Berga és del parer que difícilment ningú obtindrà majoria absoluta degut a la previsible fragmentació del vot (a Olot es presenten vuit llistes) i que, per tant, per governar caldrà arribar a pactes. L’actual primer tinent d’alcalde va mostrar-se disposat a parlar-ne amb la resta de formacions, excepte amb aquells grups que no admeten el dret a decidir dels catalans.

Dinamitzador del nucli antic

L’equipament que Berga considera l’estrella del programa, la biblioteca i centre cultural i social de Can Sacrest, es presenta en el butlletí com un recinte que disposarà “d’espais de creació, suport a entitats, espais familiars i de formació”, i que serà “un element dinamitzador del nucli antic, que reforçarà la centralitat de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot”. En el futur equipament hi hauria espais per a la creació i la innovació.

Altres projectes d’envergadura inclosos en aquest avançament del programa de JxCat són l’Espai Cràter del davant del cementiri, la piscina municipal coberta, l’adopció d’un nou sistema de recollida d’escombraries per augmentar la recollida selectiva o la pacificació del vial Sant Jordi, els veïns del qual es queixen pel trànsit que han de suportar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El llegat de Maragall

Barcelona
Paola Lo Cascio, Andreu Mayayo i Òscar Monterde
Historiadors

“Pasqual Maragall va ser molt anticipador en l’anàlisi europea”

BARCELONA
Itàlia

El ministre italià de Cultura dimiteix després d’admetre una afer amb una influenciadora

Barcelona
Estats Units

El jutge ajorna la sentència contra Trump pel cas Stormy Daniels

Barcelona
estat francès

Barnier obre consultes per formar govern i l’esquerra crida a sortir al carrer

barcelona
guerra a europa

Els EUA descarten permetre a Kíiv usar armes de llarg abast contra Rússia

barcelona
Pròxim Orient

L’exèrcit israelià mata una activista nord-americana a Cisjordània

Barcelona

Xavier Guitart ja és el nou delegat del govern a Girona

girona
Política

Mor Francesc Malagrida, batlle històric de Sant Aniol de Finestres