Política

la crònica

L’inici dels futurs votants

Set dels deu alcaldables responen a les preguntes dels estudiants de l’institut Sa Palomera, menors d’edat

Per tercera vegada abans d’unes eleccions municipals l’institut Sa Palomera de Blanes, amb vora 800 alumnes, va organitzar ahir un acte amb els alcaldables. D’aquí a divuit dies concorreran deu candidatures al municipi. En el col·loqui d’ahir al gimnàs del centre hi havia set dels deu caps de llista. No hi van poder ser els de la CUP (Joan Rota), Vox (Pedro Bayonas) i Unidos Sí (Elena Díaz).

Després d’una breu presentació de Maria del Vilar González, cap del departament de ciències socials de l’institut, els set aspirants a ocupar l’alcaldia van fer una breu presentació del programa i de per què els blanencs i les blanenques els han de votar. Mario Ros (PSC), l’alcalde des de fa un any i mig; Jordi Urgell (Blanes en Comú Podem), Mia Ametller (Junts per Blanes), Àngel Canosa (ERC), Sergio Atalaya (Ciutadans), Salvador Tordera (PP) i Xavi Lozano (Agrupació Participativa Blanes, APB) van prendre la paraula abans d’iniciar un llarg torn de preguntes –unes quaranta– que els candidats havien pogut preparar-se.

L’acte pretén “acostar els alumnes a la política municipal”, explicava González abans de començar l’acte, organitzat pels docents del departament. La preparació del col·loqui ha format part de les classes dels alumnes de 4t d’ESO i de 1r i 2n de batxillerat, que han pogut estudiar, entre altres coses, els programes de les candidatures al municipi de fa quatre anys L’acte d’ahir va ser potser l’inici de l’interès de la política dels joves blanencs, la majoria dels quals són menors d’edat i el diumenge 26 encara no podran votar.

Enmig d’una audiència de més de dos-cents alumnes, els estudiants s’aixecaven i preguntaven en veu alta. Quedava clar qui volien que els respongués. Per coses del directe, alguns dels protagonistes es quedaven sense veu, o no se’ls sentia prou bé o es posaven a riure en el pitjor moment. Hi va haver qüestions al PSC sobre la igualtat de gènere, a Ciutadans sobre la immersió lingüística, a Blanes en Comú sobre la inseguretat als voltants de la discoteca Arena i a l’APB sobre l’entrada a la política local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Prèdica de model singular i poc marge fiscal al sac

madrid

AfD, aixopluc d’escorrialles ultres

Berlín
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona