Política

Bateria de mesures de Madrenas per a les dones

Proposa parades de bus a demanda, un mapa d’inseguretat i fomentar l’esport de base femení i les vocacions tecnològiques

La llista de Junts per Catalunya a Girona, que encapçala l’actual alcaldessa, Marta Madrenas, va deixar clar ahir que “la lluita per aconseguir la igualtat de gènere i contra les agressions sexistes continuarà sent en el pròxim mandat una de les principals preocupacions” de la formació. Per això preveu en el seu programa electoral una bateria de mesures que tenen com a finalitat intensificar en totes les polítiques i accions municipals una perspectiva no sexista, segons van explicar ahir des de la candidatura. “La igualtat de gènere és un objectiu que la societat ens reclama amb insistència, perquè hi ha dèficits que no es poden allargar més en el temps. Com a Ajuntament, la nostra obligació és donar exemple a la resta de la societat i vetllar perquè no hi hagi cap mena de discriminació”, remarca Madrenas.

Principals mesures

Junts per Catalunya destaca entre les mesures que proposa per prevenir les agressions sexistes les parades de bus a demanda, l’eliminació d’espais opacs i més presència del Punt Lila als actes festius on es concentrin els joves (en aquest mandat s’ha instal·lat durant les Fires). També es proposa crear un pla escolar de tolerància zero contra les agressions masclistes, racistes i LDTBfòbiques, i realitzar un mapa ciutadà de sensació d’inseguretat. Així mateix, es planteja instal·lar il·luminació complementària i sostenible per augmentar la sensació de seguretat.

El programa de Junts per Catalunya a Girona inclou també mesures encaminades a la potenciació de les vocacions tecnològiques entre les noies i de l’esport de base femení. “Hem de posar fi a aquests índexs tan alts d’abandonament de la pràctica de l’esport entre les noies”, afirma Madrenas.

LA FRASE

L’Ajuntament ha de donar exemple i vetllar perquè no hi hagi cap mena de discriminació
Marta Madrenas
candidata de junts per catalunya a Girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia