Política

Cara o creu a Palafrugell

El PSC i ERC són els favorits per disputar-se l’alcaldia

S’han repartit el mandat i aglutinen dos blocs

Una de les grans incògnites el 26-M al Baix Empordà serà qui ocupa l’alcaldia del municipi més poblat, Palafrugell. El 2015, el PSC va guanyar ERC per 149 vots, però tots dos grups van empatar a 7 edils i el socialista Juli Fernández va aconseguir revalidar el pacte amb CiU, a canvi de cedir a Albert Gómez el quart any d’alcaldia que any i mig després li va discutir. Però la polèmica derivada de la fallida d’Unió pel procés i el deute va desencadenar un trencament del govern i la moció de censura posterior amb ERC, fins aleshores acomodada en l’oposició punyent.

Tot plegat ha propiciat un mandat amb dues meitats; la primera, de domini del PSC i, la segona, dels republicans, amb alguns retrets coincidents, sobretot pel que fa a les estampes de bosses d’escombraries i andròmines escampades en moments crítics al voltant de contenidors. ERC defensa començar a aplicar una política de duresa contra els incívics, després d’haver rescindit la gestió de la selectiva a la concessionària comarcal, que depèn de la gestió del PSC al Consell. També hi ha hagut crítiques dels socialistes perquè ERC ha abaixat la pressió sobre el xalet del Golfet, tot i que la polèmica edificació continua sense llicència d’ocupació i recentment li han tallat una connexió al clavegueram feta sense el vistiplau dels tècnics municipals.

Els comicis, doncs, parteixen a priori amb dos favorits que han ocupat l’alcaldia, Juli Fernández (PSC) i Josep Piferrer (ERC), amb la renovada JxCat de Josep Salvatella –que es decanta per una alcaldia republicana i independentista– i un candidat extraplenari, Joan Vigas (Som Gent del Poble), a qui s’augura representació i que pot fer decantar la balança –155 a banda–. Miquel Puig (comuns) i Joan Farré (Cs) volen consolidar les formacions i el PP aspirarà a recuperar la representació perduda el 2015, tot i que aquestes dues darreres formacions “constitucionalistes” només podrien arribar a formar govern amb el PSC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia