Política

Guanyem Girona proposa la creació de consells de barri

Defensa repensar el model de pressupostos participats i fer-ne uns de “realment participatius”

La candidatura municipal Guanyem Girona es marca com a objectiu la creació de consells de barri. És una de les propostes que van fer pública ahir en matèria de participació i barris. “Volem descentralitzar l’administració municipal a partir de la creació d’aquests organismes, que tindrien representació i pressupost propis”, explica Xevi Villarreal, número 7 de la llista de Guanyem Girona. La formació destaca que els consells de barri ja funcionen en altres ciutats catalanes, i la funció de l’ajuntament seria “donar-los suport i acompanyar-los en les funcions d’organització, interlocució i representació”. “Una ciutat que té ja més de 100.000 habitants i múltiples barris, cadascun amb necessitats específiques, no es pot governar de forma centralitzada des de la plaça del Vi”, destaca Villareal.

En la mateixa línia es manifesta la número 6 de la llista electoral, la regidora Laia Pèlach, que destaca: “Guanyem defensem una ciutat per a la seva gent i per això cal que la ciutadania i els barris tinguin capacitat real d’incidència en la vida municipal.” Segons la regidora, en els darrers quatre anys “no s’ha tingut prou en compte els barris i la participació ha sigut un instrument amb vista a la galeria, però no s’ha volgut donar poder real a la gent”. En aquest sentit, es refereix també a la necessitat de “passar dels pressupostos participats a uns pressupostos realment participatius”. Apunta la idea que la gent pugui tenir veu “en tots els comptes municipals i no només en l’1% del total del pressupost com fins ara”.

LA FRASE

Una ciutat que té més de 100.000 habitants i múltiples barris no es pot governar de forma centralitzada
Xevi Villarreal
número 7 de la llista de Guanyem Girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia