Política

La seguretat, primer punt dels programes a Figueres

Junts per Figueres vol ampliar la plantilla de la Guàrdia Urbana amb 100 agents

ERC demana “deixar-se de plans de xoc improvisats i posar fil a l’agulla”

El PSC parla de “tolerància zero” i foment del civisme

Les tres primeres candidatures de Figueres (en relació amb els resultats obtinguts en les passades eleccions del 2015) van encetar ahir la campanya electoral amb les seves propostes en matèria de seguretat i lluita contra l’incivisme a la ciutat. Des de Junts per Figueres, Jordi Masquef es compromet a ampliar la plantilla de la Guàrdia Urbana fins a arribar al centenar d’agents i incrementarà els sectors de videovigilància en altres punts estratègics de la ciutat. Aquestes mesures suposaran, diu Masquef, un important creixement del patrullatge a peu que es complementarà amb l’augment dels recursos tecnològics: lectors de matrícules a les entrades de la ciutat per detectar vehicles sospitosos o un dron de vigilància policial.

Agnès Lladó, alcaldable d’ERC, enceta la campanya afirmant que “cal deixar-se de plans de xoc improvisats” en matèria de seguretat, i avança que quan sigui alcaldessa n’assumirà “directament les competències”. Ampliar la plantilla de la Guàrdia Urbana complint amb la ràtio de dos agents per cada 1.000 habitants, crear una unitat canina pròpia i reforçar el patrullatge a peu a la ciutat, a més d’una plantilla de vigilants municipals amb competències cíviques, són les mesures que avança Lladó. Hi afegeix el treball amb les comunitats de veïns, un major control de l’empadronament i el control del frau de subministraments.

El cap de llista del PSC, Pere Casellas, anuncia per la seva part “tolerància zero amb l’incivisme, mà dura contra aquells que trenquin la convivència a la ciutat”, però també aposta per conscienciar i divulgar les bones pràctiques. El PSC fa una vintena de propostes en matèria de civisme, entre les quals hi ha la de vetllar pel manteniment i la seguretat de zones com el parc de les Aigües i el parc Bosc. També destaca la proposta de crear un observatori de la convivència i el civisme, amb la col·laboració de les associacions de veïns, perquè l’Ajuntament tingui capacitat d’actuació als barris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia