Política

El PP reclama que es repatriïn els MENA

El candidat del PP a l’alcaldia de Barcelona, Josep Bou, va advocar ahir per “repatriar” els menors estrangers no acompanyats (MENA) per “intentar que els seus pares els cuidin”, ja que l’actual situació és “un greu problema tant per als barcelonins com per als mateixos menors”. Bou va citar els periodistes al barri del Raval i des d’allà va fer una crida a tractar aquesta problemàtica amb “un sentit humanista” i va reclamar pensar en l’interès dels menors, a qui, segons va defensar, “els és igual estar guardats una estona en una comissaria” o al carrer perquè “no tenen les responsabilitats d’un adult ni penals”. Aquestes persones, hi va afegir, són “un greu problema” en part perquè “venen d’un altre lloc i tenen un altre concepte d’educació”. Bou va assenyalar que amb els menors que sigui “impossible” repatriar hauria de “fer-se un cens i veure quants són, on estan i què es pot fer”. Bou va fer aquestes afirmacions tot i que les competències en aquesta matèria són de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), organisme de la Generalitat, i no de l’Ajuntament de Barcelona.

Bou també va denunciar la presència de narcopisos, un problema “senzill, molt senzill” de resoldre, ja que, segons va afirmar, si la Guàrdia Urbana “sap que s’està produint un delicte” en un habitatge “no necessita autorització d’un jutge” per actuar, cas diferent de si l’assumpte ja està “en una situació judicial”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia