Política

Paneque apel·la als valors de la justícia i la lluita social

La candidata del PSC a Girona destaca que l’objectiu principal és “servir la ciutat, la democràcia i la seva gent”

El socialisme gironí fa un emotiu acte d’homenatge a Alfredo Pérez Rubalcaba

“A cada municipi hi ha socialistes disposats a tenir els peus a la terra i el crit al cel per defensar la igualtat, la fraternitat i la llibertat.” Són paraules de Sílvia Paneque, l’alcaldable del PSC a la ciutat de Girona amb vista a les eleccions locals del 26 de maig. Les va pronunciar durant un acte que es va celebrar ahir a l’Auditori i a què van assistir molts dels altres candidats socialistes que també concorreran als comicis en diverses poblacions de la demarcació. La trobada s’havia enfocat inicialment com un acte de campanya electoral, si bé la mort, divendres, d’Alfredo Pérez Rubalcaba va fer que el partit variés l’agenda i l’esdeveniment va ser en homenatge a l’històric dirigent del PSOE.

“Hem lluitat, lluitem i lluitarem, Alfredo. Sense por. I en la mar més enrabiada, recordarem que hem de ser forts. I quan guanyem, que tornarem a guanyar, ens recordarem que és per servir. Per servir les ciutats, la democràcia i, sobretot, la seva gent”, va dir Paneque.

En la tanda de parlaments també va intervenir l’exdiputat al Congrés Àlex Sáez, que va subratllar que Pérez Rubalcaba era “un referent”: “Sabia comunicar, era pedagògic en les seves idees, tenia en consideració l’adversari, era capaç d’establir ponts i era elegant en la manera de fer política.”

Sáez, en la recta final del discurs, va fer una breu menció en clau electoral. Va assenyalar que estava “preocupat” per la situació política a Girona: “Com és possible que des dels grups independentistes no siguin capaços de manifestar que volen governar per a tots els ciutadans, siguin o no siguin independentistes? Costa tant dir això? Estan capficats a convertir Girona en la capital de l’independentisme, quan mai no hi havia hagut un deteriorament tan gran dels serveis públics”, va reblar.

L’exdiputat i candidat novament del PSC a l’alcaldia de Palafrugell, Juli Fernández, també va tenir unes paraules de record per a Pérez Rubalcaba: “Era un home d’estat. Intel·ligent, solvent i donava moltíssima confiança. Portava el socialisme al cor.” En la mateixa línia, el diputat al Congrés Marc Lamuà va remarcar que si els candidats socialistes fan ara aquest camí és perquè s’aixequen “sobre les espatlles de gegants, com Rubalcaba”.

LA FRASE

Ens hem equivocat i hem caigut, a vegades. Però hem demostrat que caminem bé pels pitjors paratges
Sílvia Paneque
alcaldable del psc a girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel es prepara per a negociar l’alto el foc en una reunió sense Hamàs

barcelona
estats units

La taxa d’inflació de juliol als EUA baixa una dècima fins al 2,9%

barcelona
política

Diputats i senadors de Junts s’autoinculpen d’haver acompanyat Puigdemont

barcelona
ALEMANYA

Tanquen una caserna a Colònia per la sospita d'un sabotatge a la xarxa d'aigua

BARCELONA
estats units

Trump perd el tercer intent d’apartar el jutge del cas de l'actriu porno

barcelona
GUERRA A EUROPA

La fiscalia polonesa presenta càrrecs per espionatge contra González

barcelona
àsia

El Constitucional de Tailàndia destitueix el primer ministre

barcelona
regne unit

Croada contra l’assetjament sexual al transport públic britànic

BARCELONA
Política

Mor José García Rodríguez, exregidor de Vilablareix