Política

JxCat vol fer el primer barri d’emissions zero a Barcelona

Proposa cobrir la ronda de Dalt, organitzar un congrés sobre democràcia, crear una aplicació mòbil per a tot el transport i un salari mínim de 1.200 euros

Disparen balins a dos simpatitzants

La número dos de JxCat a Barcelona, Elsa Artadi, va explicar que volen convertir la capital en una “ecociutat” compromesa amb la lluita pel canvi climàtic i que impulsaran el “primer barri d’emissions zero i energèticament autosuficient”, que no va concretar quin seria perquè s’hauria de negociar amb els veïns, per poder anar estenent el model a la ciutat. Aquesta és una del centenar d’iniciatives del programa que va presentar “per aplicar des del primer dia”. Artadi es va centrar en l’eix mediambiental i va destacar que volen reduir l’escalfor que provoca tant d’asfalt cobrint la ronda de Dalt perquè “la muntanya entri a la ciutat” i fent corredors verds des de Montjuïc fins al Besòs. D’altres iniciatives seran per “trencar les fronteres entre els diferents mitjans de transport” creant una única aplicació al mòbil que inclogui aparcaments i el Bícing.

Hi van intervenir altres candidats, com ara Neus Munté, que va posar l’accent en les polítiques socials i la necessitat de posar en funcionament un model integral, recuperar iniciatives com el Housing First en constatar un “augment del 40% de sensellar”, la posada en marxa d’un pla integral per combatre la venda ambulant i les màfies, augmentant la dotació de Guàrdia Urbana amb 3.300 agents i recuperant la regidoria de Seguretat a dedicació exclusiva. Artadi va anunciar mesures per abolir la prostitució sense penalitzar les treballadores sexuals i la creació d’un salari mínim mensual de ciutat que passi de 900 a 1.200 euros, mentre que volen reforçar l’agència de drets civils i organitzar el primer congrés internacional de la democràcia per debatre com els governs la poden millorar, segons va dir Pilar Calvo.

I ahir al matí dos simpatitzants que repartien propaganda electoral en una paradeta de la cruïlla entre la Diagonal i el carrer Llull van resultar ferits lleument per trets de balins, un fet que estan investigant els Mossos.

Comín i Ponsatí visiten la Biennal de Venècia

Els números dos i tres de la candidatura a les europees de JxCat, els consellers a l’exili Toni Comín i Clara Ponsatí, van fer una visita per sorpresa ahir, coincidint amb el segon dia de campanya, a la Biennal d’Art de Venècia, acompanyats pels diputats Laura Borràs i Francesc de Dalmases. Després de visitar el pavelló català, Comín va defensar la diversitat cultural dins el projecte europeu i va destacar que no serà possible si es vol fer “des de l’homogeneïtzació”. Per aquest motiu va afegir que “Espanya encara no és europea”, perquè no ha acceptat que “en el respecte a la diversitat cultural és on trobarem la solució al conflicte amb Catalunya”. Ponsatí, de la seva banda, va destacar el fet que poden circular lliurement per Europa menys per Espanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel es prepara per a negociar l’alto el foc en una reunió sense Hamàs

barcelona
estats units

La taxa d’inflació de juliol als EUA baixa una dècima fins al 2,9%

barcelona
política

Diputats i senadors de Junts s’autoinculpen d’haver acompanyat Puigdemont

barcelona
ALEMANYA

Tanquen una caserna a Colònia per la sospita d'un sabotatge a la xarxa d'aigua

BARCELONA
estats units

Trump perd el tercer intent d’apartar el jutge del cas de l'actriu porno

barcelona
GUERRA A EUROPA

La fiscalia polonesa presenta càrrecs per espionatge contra González

barcelona
àsia

El Constitucional de Tailàndia destitueix el primer ministre

barcelona
regne unit

Croada contra l’assetjament sexual al transport públic britànic

BARCELONA
Política

Mor José García Rodríguez, exregidor de Vilablareix