La consulta de Rubí Decideix molt probablement no serà el 20 de juny

Es proposarà a l'assemblea de l'entitat posposar-la per la següent onada de votacions

La proposta de la coordinadora de Rubí Decideix passa per celebrar la consulta en la següent onada de votacions que es plantegi després de l'estiu. El motiu és que la festa major de la ciutat, a final de juny, es veu com un moment propici per captar el nombre de voluntaris que es considera recomanable: «Entenem que per fer la campanya en són necessaris un 120 o uns 130, i encara ens en faltarien prop de 40», destaca el portaveu de la plataforma, Ignasi Mir, que tot i això té molt clar que «la decisió final sempre és de l'assemblea».

Mir puntualitza que el màxim problema pot ser la convocatòria d'eleccions al Parlament durant el segon semestre de l'any, ja que «la consulta només es podria fer a l'octubre si els comicis quedessin fixats a mitjan novembre». En qualsevol cas, però, Rubí Decideix prefereix no haver d'assumir una sola data en solitari –tal com sí que es farà a Sabadell–, i en aquest sentit veuria de bon ull coincidir amb la votació de Terrassa, amb els responsables de la qual ja s'ha posat en contacte. «També pot ser que algun altre municipi es despengi del 20 de juny», afegeix Mir.

Terrassa podria anunciar la data al mes de juny

Terrassa Decideix s'ha marcat uns objectius mínims –trobar 750 voluntaris i un capital de 30.000 euros– per decidir durant el mes de juny la data de la consulta. En el cas de no poder-los abastar a temps, l'elecció es deixaria per més endavant. De moment, però, un dels portaveus de la plataforma, Aleix Pons, ja ha deixat clar que la prioritat és fer la votació «després de les eleccions al Parlament, ja sigui al desembre o al gener», amb la qual cosa palesa que no hi ha pressa. D'altra banda, també està decidit que l'entitat es desfarà després de la consulta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.