Política

JxCat de Girona planteja redactar un nou pla general

L’alcaldable Marta Madrenas vol que sigui participat amb la resta de municipis de l’àrea metropolitana

Junts per Catalunya (JxCat) Girona proposa un nou pla general per a la ciutat. En la seva redacció hi participarien no només els veïns de Girona, sinó també la resta de municipis de l’àrea urbana. “Des de Girona volem ser el motor territorial i també exercir la nostra capitalitat amb generositat”, assegura la candidata, Marta Madrenas, que reconeix que la redacció d’un nou POUM “és un procés llarg, de dos mandats, però el volem començar a tirar endavant perquè Girona necessita un nou horitzó de futur, amb criteris de segle XXI, i abans el pla actual no quedi esgotat”. L’actual pla general urbanístic de Girona data del 2002, just abans que s’aprovés l’actual llei d’urbanisme de la Generalitat.

JxCat Girona apunta a l’habitatge com un dels principals reptes, ja que el POUM hauria de definir espais on es pugui generar nou sòl per a habitatge de lloguer assequible per a joves i famílies, i també per a noves iniciatives d’edificis d’habitatges comunitaris.

D’altra banda, segons va explicar ahir l’alcaldable Marta Madrenas, un altre aspecte important serà el de la mobilitat: “Adaptant-la a criteris de segle XXI i tenint en compte els resultats que s’extreguin del procés de redacció del nou pla de mobilitat de Girona, que ja s’ha començat a treballar conjuntament amb la Generalitat i els ajuntaments de l’àrea urbana.”

La preservació dels espais naturals existents, i l’ús dels rius com a espais de connexió entre barris i de generació de nous espais verds per al gaudi de la ciutadania, és un altre dels objectius que s’ha marcat Madrenas amb el nou POUM: “Tenim el projecte Vora, que ja hem començat a desenvolupar i que serà el punt de partida per definir un nou entorn natural de Girona.”

LA FRASE

És un procés llarg, de dos mandats, però el volem començar a tirar endavant perquè Girona necessita un nou horitzó de futur
Marta Madrenas


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.