El pla de rodalies unirà el litoral valencià

El ministre Blanco i el president Camps presenten el projecte que preveu una inversió de 4.000 milions d'euros

El ministre de Foment, José Blanco, un dels pocs amb què l'administració valenciana mostra sintonia, ha segellat amb el president del Consell, Francisco Camps, una de les inversions més importants del govern espanyol al País Valencià: el pla d'Infraestructures Ferroviàries de Rodalies. Seran 4.000 milions d'euros —3.400 per part de l'executiu de Zapatero i la resta del cost que serà a càrrec de la Generalitat— serviran per a crear trams de xarxa; prolongar línies ferroviàries —Alacant i Torrellano, Elx i Crevillent, Sant Vicent del Raspeig i Villena i entre Castelló i Benicàssim— incrementar-ne la capacitat; incloure nous municipis als servei de rodalies; construir 13 estacions —Cullera-Gandia i Gandia-Dénia-Alacant, Albaida, Ontinyent i Elda—. i modernitzar-ne 34 en un període de 10 anys.

Segons el projecte, un dels objectius principals és crear un xarxa que permeta enllaçar les tres capitals de demarcació, de manera que estiguen interconnectades. A més, Alacant estarà connectada amb Múrcia. Del pla, destaca també el tren que unirà València i Alacant i per al desenvolupament del qual es constituirà una societat mixta entre ambdues administracions.

Menció especial mereix el nou eix transversal de València, un nou túnel de vora sis quilometres que travessarà de nord a sud la ciutat amb dues noves estacions, a Aragó i Universitats, i que estarà interconnectat amb la xarxa de Metro. El pla pretén que en 2015 totes les obres estiguen en execució i s'ha basat en un ambiciós estudi previ sobre les necessitats dels ciutadans i que, segons Blanco, complementarà la revolució que suposarà l'AVE. «Si l'AVE aproximarà aquesta comunitat a la resta de la península i a Europa, aquest pla convertirà el rodalies en un eix vertebrador de tot el territori valencià. Una xarxa que anirà de nord a sud recorrent pràcticament tot el litoral de la Comunitat i que enllaçarà totes les províncies, capitals i les localitats més poblades. Per això es un pla per a tots els valencians.»

El president Camps també ha destacat el paper vertebrador que tindran aquestes noves infraestructures. «Una xarxa que farà possible que des de la ciutat de València es puga arribar fins a Benicàssim, Caudiel, Utiel, Xàtiva o Alcoi. És un tren de rodalies que comunica pràcticament tot el nostre litoral, on viu el 75% dels ciutadans de la nostra comunitat», ha afirmat Camps.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Junts per Girona presideix la comissió d’Infància del Parlament

girona
política

Illa i Salellas es comprometen a accelerar els tràmits del nou Trueta

girona
política

El govern celebra que la Diada fos un dia “de retrobament entre catalans”

barcelona
política

Constituïdes les disset comissions legislatives d’aquest mandat

barcelona
guerra a europa

Rússia expulsarà sis diplomàtics britànics acusats d’espionatge i sabotatge

barcelona
Política

Turull alliçona Marlaska: “Les competències exclusives en immigració es poden traspassar ”

barcelona

El PP de Girona demana un pla de neteja específic contra les pintades

GIRONA
amèrica del sud

Veneçuela convoca l’ambaixador espanyol per les paraules “insolents” de Robles

barcelona
Oriol Lázaro
Alcalde de Campdevànol (Sumem per Camdevànol-Junts)

“Parlo en nom de tots, el govern tripartit té molt bona salut”