Política

Barcelona és Capital signa ‘Ciutats per a l’exercici de l’autodeterminació’

La formació de Graupera proposa un manifest per a una nova concepció d’Europa

Aamer Anwar, advocat escocès de Clara Ponsatí, intervé en un acte

No sé si tenen possibilitats o no, però els membres de la candidatura de Jordi Graupera Barcelona és Capital-Primàries surten motivats des del primer minut de cada acte. Ahir van convocar una roda de premsa al Col·legi de Periodistes. El motiu era presentar el manifest Ciutats per a l’exercici de l’autodeterminació, que han preparat amb l’International Commission of European Citizens ICEC. A la taula van seure el mateix Graupera, la seva número 3, Diana Coromines, Anna Arqué (portaveu de l’ICEC) i l’escocès Aamer Anwar (advocat de Clara Ponsatí, especialista en drets humans). El manifest és el tret de sortida de la creació d’una xarxa internacional de ciutats liderada des de Barcelona que treballarà com a lobby polític i social perquè es respecti el dret a l’autodeterminació i el seu exercici.

La xarxa ICEC fa deu anys que treballa en contacte amb representants polítics, acadèmics i de la societat civil de ciutats europees, una tasca que Barcelona és Capital-Primàries considera fonamental i que també s’ha desenvolupat en ciutats com Anvers, Glasgow, Edimburg i Copenhaguen. Jordi Graupera va insistir que el manifest “mira de proposar una altra perspectiva sobre la construcció d’Europa, en la qual preval l’Europa dels ciutadans, com a individus lliures, connectats a través del món urbà i ciutats ancorades a la seva memòria i a la seva visió de futur”.

Després de dir que ahir feia un temps escocès, Anwar va reiterar el greu perill que comporta per a la democràcia espanyola que els drets siguin trepitjats: “A tot Europa, Espanya es percep com immersa en processos polítics motivats per la venjança, el menyspreu total i la falta de respecte pel dret internacional i els drets humans.”

La portaveu de l’ICEC Anna Arqué va afirmar que Barcelona “és l’única capital de nació sense estat d’Europa on ja s’ha exercit el dret d’autodeterminació en un referèndum vinculant amb resultat afirmatiu”. “Té, per tant, la legitimitat i la responsabilitat per abanderar aquest discurs en l’arena internacional”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.