Política

ERC diu que Figueres fa temps que està aturada i que ells la reactivaran

La consellera Teresa Jordà i la diputada electa Montse Bassa van donar suport ahir a Agnès Lladó

En l’acte, es va llegir una carta d’Oriol Junqueras

Els figuerencs que desitgen que la seva ciutat deixi d’estar ancorada als anys 80 i 90 i evolucioni, com han fet ciutats de l’entorn, han de confiar en ERC, va assegurar ahir la candidata a l’alcaldia de la capital alt-emporadesa, en un acte electoral celebrat a la plaça de l’U d’Octubre, davant d’unes 200 persones que van plantar cara a la pluja. Agnès Lladó, a la qual van donar suport la consellera d’Agricultura i Ramaderia, Teresa Jordà, i la diputada electa al Congrés Montse Bassa, va facilitar tres dades per argumentar el seu convenciment que cal un canvi: un 47,5% dels ciutadans estan en risc de pobresa i exclusió social; hi ha un 15,5% d’atur i un 17% d’abandonament escolar. “No podem amagar el cap sota l’ala”, els ciutadans “no han de ser víctimes de decisions erràtiques”, va manifestar en referència als últims governs municipals.

Les seves propostes en matèria social, d’equipaments i d’economia (un tercer pavelló, una segona piscina o una agència de desenvolupament per liderar una estratègia d’àmbit comarcal, per exemple) serien la clau per fer prosperar la ciutat, va indicar l’alcaldable. “I com a republicans, som garants de la democràcia”, hi va afegir.

Dos companys seus de llista també van intervenir. L’un va ser Josep Alegrí (número 4), que va situar l’educació entre les prioritats. En aquest sentit, va anunciar un pacte educatiu entre tots els sectors implicats i la construcció de l’edifici de l’escola Carme Guasch, entre altres iniciatives. L’altre integrant de la candidatura, Jesús Quiroga (número dos), va posar l’accent en les polítiques econòmiques i socials.

Des de Soto del Real

La presentació de l’acte va anar a càrrec de la diputada electa al Congrés Montse Bassa, que va llegir una carta d’Oriol Junqueras en la qual el dirigent republicà empresonat recalcava la importància que té “conquerir les institucions” per avançar.

La consellera Jordà, per la seva banda, va descriure la Figueres que volen els republicans com una ciutat “acollidora i integradora”. “Figueres pot ser molt més del que és ara”, va concloure.

LA FRASE

Les persones han d’estar al centre de totes les decisions i no ser víctimes de decisions erràtiques”
Agnès Lladó
CANDIDATA d’erc A L’ALCALDIA de figueres


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.