Política

Puigdemont i Forn demanen un únic vot a les europees i municipals i confien en la “remuntada”

El candidat a les europees afirma que el vot a JxCat servirà per entrar a l’Eurocambra i dir: “Bon dia, som els de l’1-O, prepareu-vos per escoltar la nostra veu més forta que mai”

Forn retreu a Colau haver governat “d’esquena als ciutadans”

El cap de llista de Junts per Catalunya (JxCat) al Parlament Europeu, Carles Puigdemont, i l’alcaldable de la formació per Barcelona, Joaquim Forn, han instat aquest dissabte a convèncer els indecisos que el proper 26 de maig optin per un “únic vot” perquè les seves llistes guanyin municipals i europees, respectivament. Han advertit que el vot del 26-M no és “dual” sinó “únic, plural i en estèreo”.

Els dos candidats han intervingut per videoconferència, l’un des de Bèlgica i l’altre des de la presó de Soto del Real (Madrid), en el míting central de JxCat de la campanya del 26-M a Barcelona, davant el Mercat de Sant Antoni. Al míting també hi han intervingut –en viu– la número 2 de la llista municipal, Elsa Artadi, la també candidata Neus Munté i l’expresident de la Generalitat Artur Mas.

Puigdemont ha apel·lat a aprofitar l’“efecte remuntada” que detecta, gràcies a “l’energia” de tot l’equip en la campanya del 26-M, i que espera que tingui una “traducció directa a les urnes”.

En aquest context, Puigdemont ha demanat als electors “no escatimar ni un vot” i “votar el mateix” a les municipals i europees, apostant per JxCat.

El polític exiliat ha assegurat que les candidatures de JxCat a Barcelona i al Parlament Europeu tenen moltes coses “en comú”, de manera que cal votar “el mateix” a totes dues urnes, i entendre que “no hi ha un vot dual, sinó un vot únic, que és estèreo i plural”.

El líder de JxCat ha assegurat que aquest vot servirà perquè després de les eleccions puguin “trucar a la porta” de l’Eurocambra i dir: “Hola, bon dia, som els de l’1 d’octubre, prepareu-vos per escoltar la nostra veu més forta que mai”. Ha reconegut que té la il·lusió d’entrar a l’Eurocambra al costat dels seus consellers Toni Comín i Clara Ponsatí per avisar les institucions europees de la “doble victòria” de JxCat, amb el cap de llista a Barcelona, Quim Forn, com a alcalde de la capital.

“Moral de victòria”

De la seva banda, Forn ha alertat de la “gran quantitat d’indecisos” davant el 26-M. És per això que ha demanat “la màxima mobilització” per aconseguir “un a un” els vots necessaris perquè guanyi JxCat.

L’alcaldable ha apel·lat a l’actitud “de força i de moral de victòria que sempre” expressa la seva formació en els moments “difícils”, en els quals ha sabut “reaccionar”, per guanyar aquests comicis. Segons ell, és la “moral de victòria i fortalesa” que van tenir els veïns de Sant Antoni per defensar les urnes al col·legi dels Escolapis durant el referèndum de l’1-O davant l’actuació de la Policía Nacional.

Forn ha denunciat que l’actual alcaldessa, Ada Colau, ha comès el “greu error” de “governar d’esquena a la voluntat dels ciutadans”, per no haver aconseguit consensos. En aquest sentit, ha assegurat que JxCat sí que té capacitat per arribar a acords “amb qui faci falta” si aquests “poden beneficiar a la ciutat” i ha fet una apel·lació al “diàleg” i la “dignitat de l’1-O”.

Després d’agrair l’esforç de tota la gent de la seva llista i la tasca de les entitats de la ciutat, Forn ha avisat que havia de tallar la connexió des de Soto del Real: “Us deixo perquè se m’emporten”.

La número 2 de la llista municipal, Elsa Artadi, ha animat a sortir a guanyar i també ha volgut remarcar que les dues paperetes de JxCat, de les europees i municipals, són “per la mateixa lluita i la mateixa dignitat”.

En una critica velada a l’alcaldable d’ERC, Ernest Maragall, Artadi ha lamentat que “alguns s’amaguin de debatre perquè no volen contrastar opcions”, ja que, si ho fessin, els barcelonins veurien que “guanya” JxCat perquè “és la millor opció per Barcelona”.

De la seva banda, Mas ha afirmat que Forn, a més de ser “pres polític i bona persona”, és “el millor alcalde possible que pot tenir Barcelona”. L’expresident ha lloat la gestió de Forn quan era responsable de seguretat de Barcelona durant el govern de Xavier Trias (CiU) i la seva etapa com a conseller d’Interior, quan va haver de fer front als atemptats de l’agost del 2017.

En aquest sentit, ha subratllat que, davant aquesta amenaça que fueteja a les grans ciutats, vol veure a “Forn d’alcalde de Barcelona”, perquè són necessàries persones que “siguin líders davant aquesta xacra del terrorisme”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
anàlisi

Pilotada cap endavant d’Ucraïna

PROFESSOR AGREGAT DEL DEPARTAMENT D’HISTÒRIA MODERNA I CONTEMPORÀNIA DE LA UAB
Nuri Oliver
Portaveu d’Independents per Fornells (IPF)-Amunt, a l’oposició

“Hi ha molt poc arbrat i molt de ciment i voreres”

Fornells de la Selva
política

El llarg camí que porta ERC al govern de Collboni

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per negociar l’alto el foc en una reunió sense Hamàs

barcelona
estats units

La taxa d’inflació de juliol als EUA baixa una dècima fins al 2,9%

barcelona
política

Diputats i senadors de Junts s’autoinculpen d’haver acompanyat Puigdemont

barcelona
ALEMANYA

Tanquen una caserna a Colònia per la sospita d'un sabotatge a la xarxa d'aigua

BARCELONA
estats units

Trump perd el tercer intent d’apartar el jutge del cas de l'actriu porno

barcelona
GUERRA A EUROPA

La fiscalia polonesa presenta càrrecs per espionatge contra González

barcelona