Política

Bateria de propostes sobre habitatge de Guanyem Girona

En sis mesos volen desplegar el pla local

Facilitaran l’accés al lloguer assequible a joves, famílies i gent gran

La candidatura Guanyem Girona proposa tirar endavant una bateria d’accions en matèria d’habitatge. Algunes immediatament després d’accedir al govern de l’Ajuntament de Girona. La primera de totes, l’aprovació i el posterior desplegament del pla local de l’habitatge dins els sis mesos posteriors al començament del mandat. Així mateix, reactivaran la Taula de Coordinació Local pel Dret a l’Habitatge, l’eina que servirà per definir i coordinar les polítiques municipals.

Una altra de les propostes que tenen en el seu programa electoral –de 140 pàgines– és la creació, els pròxims quatre anys, de 100 nous habitatges de lloguer assequible per a joves, famílies i gent gran. En aquesta línia, Guanyem Girona proposa destinar el 30% de l’habitatge de protecció oficial en qualsevol nova construcció o rehabilitació integral amb canvis d’ús. A més, tot l’habitatge de protecció que es promogui haurà de ser de lloguer.

Marca d’habitatge ètic

Una altra de les propostes que posa sobre la taula la formació és la creació d’una marca d’habitatge ètic que inclogui tots aquells pisos que compleixen criteris de preus i que asseguren una relació equitativa entre arrendador i arrendatari. A banda de l’aprovació d’una moratòria de llicències d’ús turístic, Guanyem Girona potenciarà els recursos tècnics i econòmics per promoure la rehabilitació en l’àmbit de comunitats de veïns per evitar la degradació.

La número 2 de la llista, Cristina Andreu, sosté que “cada vegada és més difícil i més car trobar un pis de lloguer a Girona”, i és per això que volen tirar endavant aquestes mesures amb l’objectiu de “guanyar una ciutat on tothom pugui viure dignament a través d’un model de garantia de drets i no d’assistencialisme”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.