Política

Guanyem vol més equipaments a l’Eixample Nord

Creuen que hi cal un centre cívic i un CAP

Aposten per redefinir el carrer Barcelona amb participació ciutadana

El número 3 de Guanyem Girona, Xevi Montoya, va llançar ahir dos missatges: l’Eixample Nord necessita més equipaments i el redisseny del carrer Barcelona s’ha de fer liderat pel consistori, i no per la iniciativa privada, i amb participació ciutadana.

Sobre el primer punt, Montoya va parlar de “mancances molt clares en aquesta part cèntrica”, històricament residencial i ara també comercial però amb “poca vida associativa” fins fa poc, i va concretar que caldria que a l’Eixample Nord tingués un centre cívic i un CAP, ja que ara, per exemple, veïns del carrer de la Creu han d’anar fins al CAP de Montilivi. “Això també descongestionaria els equipaments de la resta de la ciutat”, va assenyalar.

Pel que fa al carrer Barcelona, Montoya va subratllar que “el futur de l’entrada sud ha d’estar marcat per un lideratge polític i per un procés participatiu”, acompanyat del consell dels tècnics. Va deixar clar que l’aposta de Guanyem és que el redisseny se centri a donar prioritat als vianants –amb mesures com ara voreres més amples– i també als ciclistes –amb espais segurs perquè circulin–, i a reduir els carrils de trànsit rodat. Montoya va destacar que cal englobar-ho dins un redisseny ampli de la mobilitat de la ciutat, pensat en clau d’àrea urbana i millorant la interconnexió entre barris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.