Política

Madrenas es presenta com la garantia independentista

JxCat Girona considera que l’alcaldessa “ha demostrat el seu compromís amb el país”

Miquel Àngel Pasqual, de la Trinca; Pilar Rahola, i l’escultor Domènec Fita donen suport a la candidatura

Junts per Catalunya (JxCat) assegura que l’alcaldable per Girona, Marta Madrenas, és “l’única candidatura que garanteix una alcaldia independentista per als pròxims quatre anys”. Ho diu alhora advertint del “risc” que pactes postelectorals acabin portant al capdavant del consistori un partit que no tingui aquest compromís. “El país viu un moment crucial, on s’ha demostrat la importància que els alcaldes i alcaldesses del territori estiguin alineats amb les institucions catalanes i amb l’objectiu de la independència”, assegura Madrenas, que aspira a revalidar l’alcaldia. “Ho vam veure l’1 d’octubre, i per això és tan important que Girona es mantingui com una capital encapçalada per algú ferm i compromès”, destaca. JxCat recorda que, durant els tres anys de mandat de Marta Madrenas, l’alcaldessa “ha demostrat el seu compromís amb el país i la valentia que exigia la ciutadania davant els atacs a què han estat sotmesos els símbols i les institucions de Catalunya”.

Sobre els possibles pactes postelectorals, la líder de JxCat a Girona remarca que hi ha partits que “no responen amb claredat i que no descarten cap opció, i que prioritzen”, fins i tot, “fer-la fora per sobre de tot”. En aquest sentit, Madrenas avança que, en funció de com es resolgui el triple empat actual entre el PSC, ERC i la CUP, que ara mateix tenen quatre regidors cadascun: “Ens podem trobar que durant quatre anys, o durant una part del pròxim mandat, hi hagi al capdavant de l’Ajuntament un partit que no estigui compromès amb l’horitzó de país.”

Al llarg del dia d’ahir, la candidatura de JxCat de Girona va difondre a través de les xarxes socials diversos vídeos de campanya, entre aquests, alguns de personalitats que donen suport a Marta Madrenas, com ara Miquel Àngel Pasqual, de la Trinca, que destaca que, si votés a Girona: “Em deixaria d’aventures i votaria Marta Madrenas.” La periodista i escriptora Pilar Rahola també difon un altre missatge, en què destaca la “valentia, decisió i compromís” de Madrenas, i acaba dient: “ Visc a Barcelona, però a Girona, Marta Madrenas.” Per últim, l’escultor Domènec Fita defensa que l’alcaldessa es mereix repetir, perquè ha demostrat estar capacitada. “És molt valenta i això té un valor extraordinari en aquests moments”, diu de Madrenas, que afirma que és una persona que “estima Girona”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

AMÈRICA LLATINA

L’expresident argentí Fernández, imputat per violència coniugal

BARCELONA
ESTATS UNITS

Dimiteix un altre rector universitari per les protestes per la guerra a Gaza

BARCELONA
OCEANIA

Un mort en nous xocs amb la policia a Nova Caledònia

BARCELONA
anàlisi

Pilotada cap endavant d’Ucraïna

PROFESSOR AGREGAT DEL DEPARTAMENT D’HISTÒRIA MODERNA I CONTEMPORÀNIA DE LA UAB
Nuri Oliver
Portaveu d’Independents per Fornells (IPF)-Amunt, a l’oposició

“Hi ha molt poc arbrat i molt de ciment i voreres”

Fornells de la Selva
política

El llarg camí que porta ERC al govern de Collboni

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per negociar l’alto el foc en una reunió sense Hamàs

barcelona
estats units

La taxa d’inflació de juliol als EUA baixa una dècima fins al 2,9%

barcelona
política

Diputats i senadors de Junts s’autoinculpen d’haver acompanyat Puigdemont

barcelona